Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

robokacsa

a lencse koszossága mennyire befolyásolja a kijövő teljesítményt?
teszem azt, kicsit látszik, hogy füstös a lencse, akkor sokkal rosszabb a teljesítménye?
most próbálgatom.

robokacsa

részemről várom.
ide is beírod, ha kezdődik a tájékoztató?

000000000

Üdv!
VL-200-as co lézercsövét szeretném felújíttatni.
Tudnátok valakit ajánlani?
köszönöm

000000000

Tegnap itt a közeli piacon láttam 2W-os zöld fényű kínai lézer pointert, 5000 Ft-ért árulták, bazi erős fénye volt, de a legkisebb fókuszálhatósága csak olyan 2-3 mm ármérőjű volt. Kérdezném a tapasztalt lézerguruktól, Érdemes egy ilyennel játszadozni lassabb lézergravírhoz még további lencsékkel, vagy a felejtős? Foglalkozik itt valaki külön lencse árusítással?

2dbfy8y

Szia!
Ha tényleg 2W-os akkor az jó lehet már!
Csinálj neki egy új tartót, és a másik lencse helyett rakjál elé egy régi ruszki fényképezőgép objektívját, abban 2 lencse van, a diódától 20-30mm távolságban jónak kéne neki lenni!
Én most azt használok a 3W-osomhoz, kb 0.1mm a fókusza, tökéletesen működik!

000000000

Biztosan 2W volt a teljesítménye??? Egy (zöld)pointertől ez elég abszurdnak tűnik.

2dbfy8y

Én is sokallom, de nem lehetetlen, létezhet ilyen!

000000000

Köszi az infókat. A pointeren 2000 mW szerepelt, rá is kérdeztem, hogy nem csak 200, de újból elovasta az eladó, és 2000 volt. Legközelebb jobban megnézem.

2vkx6unz

Csak játszadozni érdemes vele... egy komoly lézeres cégnél a legnagyobb kommersz pointer 100mW telejsítményű. A professzionális poinrek 1-2,5W teljesítményűek. A 532nm zöld lézert egyrészt azért érzed nagyon erősnek mert a szem a zöld színre a leg értzékenyebb. Szeritnem fényérzékeny anyagra lehet vele gravírozni másra nem való. Infravöröst kell választani és minél nagyobb hullámhosszút. A 808 nm már jó lehet, de 1064nm 2W talán még jobb.

2vkx6unz

Ha kéred a kínai akármit ráír...
Gombelemről 2W-os lézer nem fog működni. Arról nem is beszélve, hogy egy 2W-os lézer meghajtó áramköre nem is fér bele egy ceruza szerű pointerbe. Bár a méretétől nem votl szó... Szóval ha volt olyan 3-4 cm átmérőjű hűtöborda szerűen kiképzett alu háza a diódának és egy LiPo akksiról vagy két AA ceruzaelemről ment akkor talán volt 2W...

2vkx6unz

Lézer ügyben itt érdemes körülnézni. Nem olcsók, de másnap is megismernek a vásárlás után...
http://www.roithner-laser.com/

000000000

Közben a neten utána néztem, és találtam egy videót. Mintha lennének ilyen erős pointerek.  
http://www.youtube.com/watch?v=sgc7FBA3Qto" TARGET=_fnew>Ezt láttam a piacon.
Az 55. másodpercnél egészen jól kivehető, valóban 2000 mW-os. Persze ez egy felirat csak, és nyilván nem tartós használatra tervezték ebben a kivitelben, ahhoz hűteni is kellene már jobban. Ha egyszer veszek egy ilyet, úgyis át kell alakítani gravírhoz, igazából csak a lézerdióda az érték benne, ha valóban tud 2 W-ot.

000000000

Mese habal dpsslasernek maxumum 10.. 15% a 532nm tartmány ami hasznosul kilépéskor vagyis egy valos 2W nyi 532nm mögot olyan 20w 808nm dioda lapul...mind indulo forás!

000000000

pointerek nagyon rövid üzeidöre vanak kitalálva nem ugy mind a modulos verzios kialakitásra ami fogyamatos üzenidövel birnak....

000000000

Ez biztosan nincs 2W. Ahhoz kicsi a mérete, illetve a "teljesítmény tesztek" sem igazán meggyőzők. A gyufa már 200mW - os pointernél is gyullad, illetve az ára is gyanusan olcsó. Ez egy 300mW teljesítményű, és sokkal komolyabb kivitelű.  http://safetrade.pl/p/19/519/-sky-04-skylasers-titan-3-0-zielony-laser-300mw-keylock-led--zielone-532nm-wedlug-barwy-dl-fali-wskazniki-laserowe.html" TARGET=_fnew>300mW pointer.