Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

robokacsa

én ezt a kérdést már jócskán ezelőtt feltettem itt a fórumon, hogy mit is fujassunk levegővel, és akkor mondták nekem ezt a választ, hogy csak a lencse elől fújjuk el vele a füstöt.
most akkor az anyagot is fujatni kell közbe, valamiféle hűtésként? mert anno kérdeztem ez nem olyan mint amikor lángvágóval vágunk, és a megolvadt anyagot fujjuk ki a lángcsóva elől"".

c2nsu773m

A kettő egy és ugyan az!!!!

robokacsa

tehát egyben elfúj, és hűt . [#heureka]

svejk

"...ápol s eltakar..." :)

robokacsa

ma próbálkozok tovább.
egyébként nagyon tetszik a lézeres technika, csak sajna több időm így se lessz rá, de talán annyira ösztökél, hogy végre összerakom a "nagy " gépet.

dcsaba

Tamás! Írtam mailt. Légyszives válaszolj mihamarabb, most csomagolom amit kértél.

robokacsa

valakinek van tapasztalata galvó építéséről.
ötletek, kipróbált alap dolgok is jól jönnének.
gravírozni kellene , első körben műanyagba co2 laserrel. relatív kicsi felületen2-3 cm * 2-3 cm.
leírás, link bármit szívesen fogadok.

robokacsa

a galvó rész gyári kínaira gondoltam ebay ról.

4ybj8h3c8

Van. Nagyon erős mágnes, kis méretű tekercsek, pontos pozíció visszacsatolás kell hozzá.  
Mágnes megoldható, van (10 éve még volt) itthoni gyártó. Trükkje a póluskialakítás, a rúd két vége helyett a két oldal a két pólus. 2-3 mm átmérőnél nem egyszerű.
Tekercs macerás, mivel légmagos, elég nehéz házilag összehozni.
Visszacsatolás optoelektronikával üzemel, nem egy nagy durranás.
Felbontása a munkaterület méretétől, és az alkalmazott DA-tól függ.
"Előtolás" sebessége relatív alacsony a scannerek valódi sebességéhez képest, így a pontosság elég jól kézben tartható.

General Scanning gyártott ilyen kütyüket a 90 években gravírozásra, nem tudom, most éppen hol tartanak.

4ybj8h3c8

Javítás, mielőtt valaki beleköt:

General Scanning motorokat alkalmazó német cég gyártott ilyen kütyüket a 90-es években gravírozásra, nem tudom, most éppen hol tartanak.

robokacsa

ha nem zavarlak, később kereslek privát.

4ybj8h3c8

OK. Az E-Mail címemből a 2. s betűt vedd ki. Nem kell bele, de a blogmotor nem hagyja javítani.

000000000

Írtam levelet, remélem megkaptad.

frob

https://www.youtube.com/watch?v=arjRtCjI9AQ" TARGET=_fnew>https://www.youtube.com/watch?v=arjRtCjI9AQ

Láttátok ezt már fő fő lézeresek :) állati jó

xfg6v697j

Ez nagyon ügyes.