Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

4ybj8h3c8

Ha optikai ráccsal akarsz kísérletezni, akkor igen.
Tükörnek nem igazán alkalmas.

PSoft

"...vannak HDD-k, amelyek kevésbé alkalmasak erre a célra?"

Ez,pld."kevésbé alkalmas",sőt,egyáltalán nem alkalmas!:)

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Boncol%e1s/Seagate_ST-225_HDD/IMG_6070.JPG" border=0>

PSoft

"Tükörnek nem igazán alkalmas."

Miért is???

A tapasztalatok,...pont az ellenkezőjét mutatják.

yen7y9ch

Attól tartok, tévedsz.

yen7y9ch

Itt a szakértő :)

Van 2 Seagate és 1 Conner HDD-m. Szétszedtem, de mindháromban más színű a lemez. Az egyik Seagate lemeze teljesen olyan, mint egy igazi tükör, tehát mindenféle változás nélkül látom benne a tárgyakat, de pl. a Conner aranysárga (kicsit világos barna) színű. Végülis a lézertükrök is gyakran aranyozottak, gondolom, ez ettől függetlenül még lehet jó. Nem gondoltam volna, hogy 3 tükör 3 féle lesz.

4ybj8h3c8

Talán mert máshogy értelmezzük a tükör fogalmát.
Tükör az, ami a beeső fénysugarat a beesési szöggel megegyezően veri vissza. Az összes fotont, nem csak egy részét.
Erre  még a legjobb felületgőzölt tükrök is max 97-98 százalékban képesek, és a HDD emlékeim szerint nem tükörnek készül.

PSoft

A HDD,valóban nem tükörnek készült,ebben egyetértünk.

Nem akarok újabb,mostanság "divatos" parttalan vitát nyitni,sem ebben,sem más témában itt a fórumon.

Mint írtam a #3850-ben, "A tapasztalatok,...pont az ellenkezőjét mutatják."

Az is igaz,hogy én a fotonokkal nem beszéltem meg előtte,csak úgy...elkeztdtem bombázni a 100W-os CO-val a HDD lemezből vágott "tükröket".

A több hónapos gyakorlati tapasztalatok azt mutatják,hogy legalább úgy teljesítenek a HDD "tükrök",mint az ilyen/olyan bevonatos nem éppen olcsó kínaiak.  

Senkit nem akarok rábeszélni a HDD "tükrökre",ki kell próbálni,...és utána véleményt mondani.

Én,...megtettem.

Kristály Árpád

[#eljen][#taps][#worship][#worship][#worship][#integet2]

VighLajos

4ybj8h3c8

Örvendetes.

svejk

Két fóliának elégnek kell lennie, használj hozzájuk http://www.stampy.eu/termekek.php?kat=11" TARGET=_fnew>Black Covering-et.

Amióta a bejáratott helyemen eladták a levilágítót, én is visszatértem a házi filmhez.
Nem olcsó, de nagyon sokáig elég.

(állítólag petróleum a hatóanyaga, egyszer ki kellene próbálni spray-flakonba tölteni)

Antal Sándor

Hova jártál levilágítatni? Csak nem a Raszterbe?

svejk

Igen oda, nagyon rendesek voltak, meg tudtam mindig várni.
Előtte a Print2000-hez, de Ők nem voltak elég rugalmasak, illetve már nekik sincs.

sasi

„Ha optikai ráccsal akarsz kísérletezni, akkor igen. Tükörnek nem igazán alkalmas.”

Összetéveszted a mágneses adattárolást az optikaival.

A HDD mágneses, és a sávokat mágnesesen alakítják ki, tehát ez fizikai elváltozást nem okoz a lemez felületén, így optikai rácsként sem tud viselkedni.

Az optikai adattárolásnál a (CD, DVD) gyártása során alakítják ki a spirális fizikai barázdát, mely vezeti az író-olvasó fejet. Ezért csak ez utóbbi képes optikai rácshoz kicsit hasonlóan viselkedni.

mxjj54gxi

Nem is kicsit, nagyon!
Rengeteg cikk van a neten cd-s, dvd-s spektrumanalizátor leírásról.