Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

4ybj8h3c8

Így van, erre magamtól is rájöttem, de mint Svejk írta, felesleges vitába felesleges bonyolódni. Ettől függetlenül, a HDD nem tükör, csak annak tűnik. Ez talán azért van, mert számomra a megfelelő eszközhöz megfelelő eszközt használunk elv az első, de úgy tűnik az ország inkább az "ilyen-olyan" kínai helyett az "ilyen-olyan" másvalami gagyit preferálja.

Az is lehet, hogy túlzásba viszem a gondolkodást, nem kéne, akkor talán nem venném észre, hogy az ország preferálja a gagyi felhasználását, de ha az érte járó teljesen jogos gagyi fizetgetést kapja cserébe, akkor ki van borulva, hogy méééé, jó ez így is, mit képzel a megrendelő, mért nem akar fizetni.
Az "ócó" mindig visszaüt, ha ezt sokan észrevennék, akkor nem az ilyen-olyan megoldások kerülnének mindenhol előtérbe.
Az "élni és élni hagyni" elv sokkal többet jövedelmezhet, ha mindenki alkalmazza.

sasi

A CD-ken a spirál távolsága 1,6 mikron, míg Jedlik Ányos 1850 körül már 0,5 mikronos optikai rácsokat állított elő.

No, ezekhez képest neveztem „kicsit hasonlónak”.[#smile]

sasi

Bocsánat, de én nem vitázom veled, csupán kijavítottam egy hibás műszaki magyarázatot, elsősorban azért, hogy ne így rögzüljön az olvasók anyában.

Az viszont valóban vita lehetne, ha a hozzászólásod második bekezdését kezdeném elemezni... [#whatever]

3d730xvev

Üdv mindenkinek!
co lézerrel kapcsolatban kérdezném hogy az fokozatosan használódik el (már új korától lassan csökken a teljesítménye) vagy az élettartalma vége fele egy gyors teljesítménycsökkenés tapasztalható?

000000000

Van egy számomra már nem használt OPHIR P/N: 60262 OPHIR MIRROR 630715-117 tipusú lencsém és tükröm bontatlan csomagolásban.

amennyiben valakinek szüksége van rá,tudja használni abban az esetben 20 000 forintért átadnám.
Erd: jancsifia@gmail.com

000000000

Szia, kedves lazi,
persze, vannak igazságok a gondolataidban, de talán túlzás "hogy az ország preferálja" egy "lazi" kijelentéssel az EGÉSZ ORSZÁGot magad alá gyűrni! Valóban "felesleges" magadon kívül mindenkit gagyinak tartanod! (egy kínai se CSAK gagyi, csak ha a gagyi azt választja, ami gagyi: pl. fent vannak az űrben...) Nem gondoltam, hogy egy vélemény ennyire minősít  :)

4ybj8h3c8

Üdv
Nem kéne felújítani egy rég lezárt vitát.
Valószínűleg én mozgok rossz körökben, de sajnos mindenhol az azonnal, gyorsan, dobjuk össze a sufniból mentalitással találkozok. Ezt sajnos a megrendelői oldal is tudja, és ki is használja, hiszen miért fizessen jogos árat valamiért, ha mindig talál valakit, aki gagyiból összedobja neki akár a tizedéért.

000000000

ok...  
egyetértek! ezért volt bántó, hogy úgy fogalmaztál, hogy itt rajtad kívül AZ EGÉSZ ORSZÁG gagyi, a kínaiak meg különösen
:)
valóban: elgondolkodtató, hogy pl kiírás szerint 3M, és a "kolléga" elviszi a munkát 3M-nek ígét 3évesORACAL-al... -megtörtént- más szempont, hogy visszajön-e és miért egy megrendelő, magam miatt mit teszek érte...

000000000

Sziasztok, más:
vág-e valaki lézerrel plotterfóliát, PVC-t, vagy valami mást?

ewssp032s

Szerintem nem valami jo otlet lezerrel vagni a plotterfoliat (ontapadot), tartossag miat sem

000000000

és ha pl 5mm plexilappal együtt? (világító plexibetű)... a klórra gondoltam, nem eszi-e a foncsorokat

NickE

A PVC vágás tényleg ennyire durva?
Még nem próbáltam, de egy fórumon olvastam régebben.

Just one word of WARNING ********** NEVER cut vinyl (PVC) sheet stock as the chloride in it reacts with moisture in the air and creates hydrochloric acid which is bad not just for you but for your machine as well. I cut some sheets for a friend about 1 year ago and used a carbon activated filter and full face mask but I left the shed while it was cutting and used it when I returned to do the pick off. After cutting about 20 sheets 4 at a time there was a brown coating all over my brand new linear guide rails and exposed steel work. It had started rusting straight away and has never recovered. It's just not worth doing it.

c2nsu773m

Felvágtam 6m2 habosított müanyagot lézerrel, estére majd kiköptem a tüdőm , három nap múlva a gépem úgy nézett ki mint egy rozsdatemető!(még jó hogy vastagon állt a zsír a sineken mert az is kuka lett volna)  
Ennyit a PVC-ről.....  

Ami a plexiten van pvc fólia az tyukfing olyan mitha nem is lenne!  

Öntapadós fóliát vágtam , nagyon szépen viszi semmi gond nincs vele!
Lencsét tükröt nem bántotta, az alu alkatrészek kifehéredtek a festetlen vas alkatrészeket beborította a rozsda.

PSoft

"Ami a plexiten van pvc fólia az tyukfing olyan mitha nem is lenne!"  

Többtíz m2 fóliázott plexit vágtam már,mióta meg vannak a gépek.
Én sem vettem észre,hogy károsodott volna a gép bármely része a plexit védő pvc fólia átvágásától.

Persze,...büdös,büdös,de büdös maga a plexi is vágáskor gravírozáskor.
A hatékony elszívás mindenképpen kell.
Plexi vágásnál,különösen fontos az alsó elszívás is!
Te is tudod,mekkorát tud "ugrani" a m2-es plexitábla,mikor a lézer berobbantja az aláfújt gáz.:)))  

c2nsu773m

Ajaj !

Már majdnem kész voltam a melóval amikor az egész a levegőbe repűlt!

Az esztergályosok szavajárásával :" Minden fogásom jó volt ,csak az utolsó ba... el!"