Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

5z7aew5x

Ne aggódj! A rossz hővezetésért cserébe igen nagy a hőkapacitása, ezért használható igen jól hűtésre...[#nyes]

2f428kduf

nem aggódom, villamos vezetésre gondoltam, ugyanis a háza a + pólus, igaz csak úgy 2.5 volt, de szigetelve szerelem, a víz vezetőképessége csekély, tulajdonképpen szigetelőnek vehetem.

2dbfy8y

Szia!

Ha gondolod, keress meg mailben!
Talán tudod is az emal címem.... csonkalaszlo29@gmail.com.
Én tudok neked segíteni, vagyis tanácsot adni!

robokacsa

ezt hogy lehet gyorsan visszanézni?, hogy ne kelljen 50 oldalt visszalapozni?

Rabb Ferenc

site:sgforum.hu hobbycncforum Lézer #1014

robokacsa

guliver83

Megtudná mondani valaki, hogy Gránit vagy márvány gravírozásához mekkora teljesítményű lézer kell?

c2nsu773m

20W már sok is....

c2nsu773m

Motoros

Sziasztok!
Keresek olyan valakit aki tudna 0.15 mm bronzlemezt lézerrel vágni.Több tábla A4-es volna.

robokacsa

segítségre lenne szükségem.
mostanra értem el oda, hogy indítgatnám a lézeres gépem.
thunderlaser vezérlőt építettem bele, akinek van hasonló, tőle kérnék segítséget.
az X és Y nullpozíciót miért a jobb felső sarokba akarja felvenni????
és amikor felveszi, le lép róla 10 10 cm-t, és ennyivel kisebb lesz a megmunkáló felületem.
hogy tudnám ezt átfordítani, és a 10 10 cm-t minél kisebbre venni, mondjuk 5mm-re?

robokacsa

típusa DF211

NickE

Rákerestem erre a Thunder laserre, szerintem ez ugyanaz, ami nekem is van AWC608 néven.

Az enyém https://dl.dropboxusercontent.com/u/67125876/x/DSP_AWC608.jpg" TARGET=_fnew>ilyen

Ha azt szeretnéd, hogy balra menjen bekapcsoláskor, cseréld meg az X tengelyhez tartozó léptetőmotor vezérlőn az A+/A- vagy a B+/B- vezetéket, de csak az egyiket. Mindegy, melyiket.

A 10cm behúzást pedig az Origin gombbal tudod állítani. Nyilakkal a kívánt helyre viszed a fejet, megnyomod a origin gombot és az lesz a kezdőpozíció (vagy minek hívják). Ott fogja kezdeni a munkát.

NickE

Ma vágtam 2mm vastag parafalemez. Sikerült, "elmegy", de lehetne jobb is. A széle nem szép egyenes, olyan, mintha életlen ollóval vágam volna, csak ugye fekete az égéstől. Először csak kisebb kompresszorral fújtam neki, az borzalmas lett. Utána 1 bar körül nyomtam neki, ez az "elmegy". Ez a legnagyobb kompresszorom.

Esetleg célszerű több menetben kivágni? 2mm nem igazán vastag, egy menetben vágtam.