Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

A "barátom" talált nekem a K40-esből,jópár darabot,többek között http://www.alibaba.com/product-gs/438744546/China_DC_K40_CO2_Laser_Fractional.html" TARGET=_fnew>ITT is van egy.

Lehet,hogy ezt a K40-est speciálisan nekünk,magyaroknak gyártják???

Szintén a "barátom" fordításában a linkelt oldalról:

"Főleg gravírozás nem fémes anyagok: mint a gumi, ÖKÖR rosszVA, fa, plexi,  
 atomi anyagok, kristály, vándorkő, stb."  
[#vigyor2][#circling][#kuss]

robokacsa

moshidraw 2013 as verzióval egész jól használható az enyém, csak vannak kisebb idegesítő problémák vele., én a tapogatós telefonomat 3 hónap használat után továbbadtam, mert zavart a lassúsága, a k40 tény, hogy nem csúcsgép, de működik...

NickE

Több százan használják a K40-et is a világon megelégedéssel, csak nem árt némi angol nyelvtudás, rengeteg honlap és fórum foglalkozik a tuningolásával. Tudomásul kell venni, hogy ez egy félkész gép, amire még néhány százezer forintot költeni kell, de még így is egy márkás gép töredékébe fog kerülni.  

Egyébként meg a sokmillió forintos gépek fórumait is érdemes nézegetni, mielőtt valaki azt gondolná, hogy azokkal már nem lehet semmi probléma. Egyes nyomtatóként megjelenő vezérlő szoftvere alulmúlja a kínai vezérlőket is.

000000000

Sziasztok,

Következő gyöpi kérdés következik:
Mi az a legkisebb / legegyszerűbb, nem feltétlen legolcsóbb, de költséghatékony lézer megvalósítás, amivel 0,2-0,3mm-es nem sík polisztirol lemezt tudok szépen vágni?
Meglévő CNC mechanikára szerelném fel. Tud valaki kész megoldást javasolni, esetleg eladó valakinek? Köszi!

000000000

A megfejtő megnyeri:
GRATULÁLUNK !
Szeptember havi játékunk sorsolása megtörtént és Te lettél az egyik szerencsés kiválasztott
aki lehetőséget kap ,hogy haza vigye a 430,000 Forint értékű utalványt.
Nyertes utalvány számod: RH-SEPT943
Üdvözlettel:
Dévainé Sarolta
ügyvezető

sunraw

Sziasztok.
Még mindig gondban vagyok a Sir féle generátor kapcsolgatásával Mach3-ból.
A Z tengely Dir jelére kötöttem az engedélyezést, de nem kapcsolgat. Ha valakinek lenne rá ideje, írja már le legyen szíves, hogy hogyan csináljam és miket állítsak be a programban. Előre is köszi!

000000000

Kaposvárról vagyok.
Van mosudrw 2013-om. Azzal próbálkoztam épp. megállítottam a gravírozást. utána mikor próbáltam újra már nem ment és bekapcsolásnál sem megy vissza a kiindulási pontra.Mosiban kellene valamit állítani ?

ewssp032s

ezeknel a kinai szerkezeteknel elegge gyakori a csatlakozok kimozdulasa. Probald meg a csatlakozokat ellenorizni, meglehet azok nem adjak tovabb a jelet a motroknak vagy talan a tabnal lehet a problema.

robokacsa

szerintem ez vezérlő probléma.
ilyen esetben kikapcs- bekapcs , és előről minden.

robokacsa

a lézertápot ttl pozitív vagy negatív impulzusokkal kell vezérelni?? [#nemtudom]
egyeltalán miért lehet kétféleképpen????

000000000

robokacsa

szerintem biztosan viszi a 0.2-0.3 mm es lemezt, bár csak co2 lézerről tudom, hogy vágja a műanyagot, viszont az hogy nem sík, azt nem értem.
lézernek kell a sík alapanyag, persze kivétel, ha minden pillanatban hozzáállítod a fókusztávolságot, és az kissé macerás.

000000000

Formázott munkadarbról van szó, pár mm az egyenetlenség, és ismerem a formát tehát tudom követni z tengelyen.  
Viszont most nézem, és igazad van, hogy műanyag um fölötti hullámhosszaakt eszi főleg, ezek meg 400-900nm-es modulok. Hajj, csak annyira szeretném megúszni a csövezést, gázozást meg tükrözést...

robokacsa

biztosan megoldható diódás lézerrel is.
co2 csöves, és tükrös rendszerrel nem biztos hogy egyszerű a Z tengelyen követés, viszont a co2 észre sem veszi a pár mm magasságkülönbséget, ha jó nagy fókusztávú lencsét használsz.  
Jól mondom? szóljon ám az aki tudja is miről van szó, mert én csak gondolom, hogy jó így.
esetleg valaki azt is elárulhatná, hogy a tükröket hogyan is kell beállítani egy co2 lézeres gépen, mire kell figyelni,apróbb trükköket ha vannak szívesen vennék, pl létezik az, hogy a finommenetes tükörállító csavaron csak pár fokot kell fordítani a kívánt irány eléréséhez?

000000000

Jó kis cucc, én is szeretnék egy http://www.youtube.com/watch?v=h-XX9AeHyGg" TARGET=_fnew>ilyet ...