Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

robokacsa

ezt a beállítási kérdést szépen rövidrezártuk, és senki nem lett okosabb. én meg sajna nem érek rá a sajátommal próbálgatni a beállítást, bár azt hozzáteszem, most ha valaki tényleg részletesen leírná a frankót, sajna akkor se nagyon tudnék rá időt szakítani, így is 2 éve készül :).

robokacsa

a lézer táp bekötését is úgylátom, majd próbálgatással fogom tudni megoldani, és ebben az lesz a rossz, ha véletlen semmi különbséget nem fogok látni a pozitív éllel, vagy a negatív éllel vezérelt lézertáp működése között? nos akkor hogy tudom meg mi a különbség a kettő bekötési lehetőség között???

000000000

Végigolvastam a topikot.
Ez az a terület ahol a legkevesebb információhoz lehet hozzájutni.
Sok az elvarratlan szál, a megválaszolatlan kérdés...
A "hozzáértők" őrzik a nagy titkokat, nehogy már más ne szívja végig én is sz*ptam vele eleget alapon.
2Ft-ot nem ér az egész, akár le is lehetne zárni...

robokacsa

szomorú, hogy nagyrészt igazad van.

c2nsu773m

A tükrök beállítását teljesen jól leírják a #4010-ben csak a tükör hejére egy darabka tesza szalagot teszek és arra lövök egy rövidke pillanatra.
Tegyél már ki egy képet a lézer tápodról.
Általába a kínaiaknál a +5 volt kell a vezérléshez.

w0hgtwf3w

Tamás !!
Hejére = Helyére

Nem kötekedés, de .....

000000000

szia, ne bántsd, takarékos, amúgy is el akarták törölni a ly-t!

w0hgtwf3w

Isten ments, hogy bántani akartam. Távol áll tőlem. Csak tudod ez az olyan hiba amit észreveszel, nem olyan mint a  " hlyeére " .

000000000

úgy értettem, SMS írásban betűtakarékosság, soxor a betűrejtvény kategória ("4sale")
persze más, ha valaki nem ismeri a helyest, vagyis nem szándékos a pojén, akkor igenis rá kell szólni! a magyar nyelv/gondolkodás a világon az leglogikusabb gondolkodásmódot jelenti,

000000000

www.monacor.bolt.hu           Épület hangosítás, fény és hangrendszerek, PA, 100V erősítők állmennyezeti hangsugárzók. (lenne mit javítani: "áll" percenként találunk ijet :)

s73tgf9vg

Sziasztok!
Olyan lézert szeretnék építeni, ahol a dióda és a munkadarab távolsága kb 50 és 100mm között változik. ezt meg tudom oldani valahogy? Írták itt lentebb, hogy lényeges a fókusz miatt az állandó távolság.

c2nsu773m

Tudod hogy ez nagyon bugyuta kérdés volt!!!
Ha a fókusztávolság mindig azonos akkor a diódát kell feljebb vagy lejjebb állítani lencséstől!

s73tgf9vg

Valahogy úgy képzeltem el, hogy ráfókuszálom egy lencsére, ami szórás nélkül vetíti tovább a fényt. Kicsit nehéz megfogalmazni a kérdésem laikusként. Valahogy így képzeltem el:
http://i00.i.aliimg.com/img/pb/018/052/454/454052018_351.jpg" border=0>

c2nsu773m

Amit látok az egy nyaláb tágító és egy párhuzamosító lencse , ezek után következik a fokusz lencse (ami nincs a képen).
Akkor nem igazán értem mi a kérdés?
Vagy valami méréshez akarod használni?

s73tgf9vg

A fókusz lencse után akartam tenni a párhuzamosítót, de már kivettem a szavaidból, hogy az nem megoldható. Eredeti tervem szerint egy ilyen párhuzamosítóra fókuszáltattam volna a lézert.