Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

robokacsa

ilyet nem nehéz csinálni, bezzeg az ellenkezőjét.

c2nsu773m

Ez egy jó játék , 3W az nem való termelésre!

motion

Úgy rémlik az egyik ismerősöm rendelt magának egy ilyet. Megkérdezem majd tőle, hogy meg van e már és ha igen, akkor leugrok hozzá szemrevételezni...

motion

Ma beépítésre került a gépem remélhetőleg utolsó alkatrésze, ami az utolsó mozgásproblémámat orvosolta.
Megszenvedtem ezzel a nyavalyással rendesen, de remélem most már nem lesz több gondom vele...
Eredetileg DC servó mocikat ki kellett cserélnem léptecsekre, ezért a max. sebesség visszaesett 450mm/s-ra, de ha így jó lesz, akkor én nem erőltetem tovább, áldásom reája.
Itt egy videó az http://www.youtube.com/watch?v=Sd37jpgBpVw&feature=youtu.be" TARGET=_fnew>ezredik mozgástesztről.
Sebesség 50mm/sec, teljesítmény 1% azaz 0.4W.
Az alany pedig egy A4-es papírlap.
Természetesen a zörgések el fognak tűnni, ha lepakolok a gépről minden vackot. :-)
Sajnos a 100W-os energiatakarékos izzó fényereje nem nagyon volt elég a kamerának, majd a következő...

000000000

Dehát nem akarok én termelni...

000000000

Köszi az franko lenne. Kozben meg az ebay-en neztem hasznalt 10W-os Synrad co2 modulokat de azok mar 170-200e korul mennek plus posta vam anyamkinja...

c2nsu773m

A tükrök beállítása pár órás művelet, én tesa szallagot és plexit használok.

robokacsa

azt ugye jól gondolom (fix csöves, nem mozog az X tengelyen ), hogy a csőnek ,tükröknek ugyanabban a síkban kell elhelyezkednie, és minden tükör pontosan 90 fokot térítsen el.
gondolom ha nem így van, soha nem lehet beállítani.?

c2nsu773m

Igen. Ezért kellenek a finommenetes tükörállítók.

c2nsu773m

Ja és még a csövet is célszerű 2-vagy 4 ponton állíthatóvá tenni.

000000000

Ez klassz.

Mi volt a szervóval a gond?

000000000

Bocs, hogy kéretlenül bele vau-vau-zok:

A csőtől elindulva kezd a beállítást, aztán úgy haladj a tükrök beállításával sorban a fej felé.  
Először állítsd a fejet közel a tükrökhöz (bal felső sarok?), úgy lőj vele egyet, és azt próbáld középre állítani a tükrön, aztán állítsd a legtávolabbi sarokba a fejet, és úgy is lőj vele, majd az tükörállítókkal addig játsz, amíg nem lő ugyanoda, mint amikor a legközelebb volt a fej a tükörhöz. Ezt csináld meg x és y-ban is.
A végén számít az is, hogy a fókuszáló lencsét lehetőség szerint középen találja el a sugár, akkor torzul a legkevesebbet.

sunraw

Megoldódott. Köszi Sir!

000000000

Semmire nem reagál? Lehet defektes a vezérlője, nem Te lennél az első aki így jár.

Amúgy a pc és a k40 között felállt a kapcsolat?