Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

robokacsa

szerintem 99%ban ugyanez, bár kissé másabb.
már csak holnap tudom kipróbálni, de....
a nyilakkal most abba az irányba megy, amerre nyomom, ha megfordítom a forgásirányt, akkor a nyilak ellenkezőleg fognak működni...
a te vezérlőd is alapból , jó 10 cm-t ráhagyott a nullpontra, és utána kellett beállítani az újat, és azt meg is őrzi, tehát legközelebbi bekapcsoláskor teszem azt csak 5mmt fog a véghelyzetérzékelőtől elmozdulni??
ééés a lépeés felbontását, a programba vagy a motorvezérlő MSD vezérlőn jobb finombeállítani?
lesz még kérdésem....

svejk

Elöljáróban, nagyon nem értek hozzá...
Ilyen könnyen éghető anyagoknál nem lenne működőképes valamilyen semleges gáz befúvása a vágási felületre a levegő helyett?

Vagy a lézer"munkájához" éppenséggel szükség van az oxigénre?

motion

Ezt én nem ajánlom. Mármint a motor forgásirány cseréjét. Vagyis csak körültekintéssel...
Én pont vagy 2 hete szívtam ezzel. Én is ezt tettem, mert már teljesen begabalyodtam. Viszont olyan gondot eredményezett, hogy mindkét végállás kapcsolót (az egyik végállás a Home kapcsoló is egyben) munkaterületen kívülre vette (tehát mintha már túlhaladt volna mindkét kapcsolón)és ennek megfelelően a rossz irányba indult el. Volt is nagy csatt. Szerencsére leoldott a vezérlő és nem lett gond belőle.

Ezek a vezérlők szinte mind egy kaptafára mennek.
Egyik kínai másolja a másik kínait és ad egy másik nevet neki, esetleg picit módosít a szoftveren. Az enyémhez LaserWork szoftvert adtak. Ennél Config---System Setting---General setting. Itt van 9 karika, és amelyiket kijelölöm azt veszi Home-nak.
Nálam "Vendor Settings"-nek hívja, itt tudom beállítani, hogy mennyire jöjjön le az adott tengely a Home kapcsolóról.
Szerintem a tied is valahogy így lesz...
Ha nem, akkor tévedtem... :-)
No de a doksijában ezek a dolgok benne vannak ám. :-)

motion

Hoppsz, ez Robokacsának akart volna menni.

NickE

Annyit nem ér a dolog, hogy más gáz befújásával próbálkozzak. Szerintem a lézerteljesítményt, a levegőnyomást és esetleg a több menetet lehet próbálgatni. 2 próbám volt csak, kis apróságot vágok, majd még játszok vele, de tanácsok jól jönnek.

robokacsa

egész délután a doksiját bújom, de semmiféle nullpozíció állítást nem találok :(
[#szomoru2]

NickE

Igen, első bekapcsoláskor (már jó rég) nekem is irtózatos tempóval megindult rossz irányba, akkorát csattant, hogy azt hittem, valami szakad, törik, de kibírta. Szóval elején célszerű a sebességet jól levenni, hogy a stop gombot legyen idő megnyomni, ha rossz irányba indul.

robokacsa

a lépésbeállításról mesélnél???
nekem a motorvezérlő most 1000per fordulaton van.
a progival meg állítgatom a konkrét felbontást.
nade a motorvezérlőt be lehet állítani 10000per fordulatra is, csak a programba kell más beállítás.
melyik jobb??

NickE

Ha le tudnád fényképezni a kezelőjéről és feltöltenéd, az segítene.

robokacsa

ugyanaz mint a tiéd, csak grafikában különbözik.

motion

Rétegelt lemezt már én is vágtam az enyémmel és éppen csak annyi levegőt kapott, hogy a felszálló füstöt elfújja a lencsétől. Szép egyenes aranysárga lett a vágás. Sebesség/teljesítmény adatokra már nem emlékszem, de ezeknél szerintem sokkal fontosabb pl, hogy a sugár pontosan a lencse közepére legyen tükrözve, máskülönben torzul a fókuszált sugár és ez okozhat csúnya vágást.
Ja és már fókuszálás előtt is szép körnek kell lennie a sugárnak. Ezt pl. a tükör elé tett papírdarabbal tudod ellenőrizni.
A 2mm az nem egy eget rengető vastagság...

svejk

De elméletben működne a dolog?  
A CO2 aránylag olcsó gáz...

robokacsa

én 40Wal alig bírtam 3mm es rétegelt lemezt átvágni. lehet kevés a teljesítmény?

NickE

Plexit jól vágja. A tükör és lencsebeállítás szerintem jó, elég sokat eljátszadoztam vele.

Még egy normális asztal kellene bele, egy ideiglenes rácsot tettem be már hónapokkal ezelőtt, már sokszor elkezdtem tervezgetni, de mindig abbamarad :(

NickE

Nem tudom, de működnie kell nélküle is. Tudtommal mások is csak sima levegőt fújnak. Nem nagy munkáról van szó, most néhány darab parafalemez miatt nem akarok költeni.