Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

10mm vastag plexilemezre ragasztottam átvilágítható plotterfóliát betűkivágáshoz, hogy ne kelljen utána késsel körbevágni...,akkor azt mondjátok, hogy nem fogja leszedni a tükrökről/lencsékről a bevonatot az a tyúkfingnyi sósavgőz?

c2nsu773m

Nyugottan vágjad!

dx69fn8ya

Üdvözlöm.
Van 2 kérdésem: 1.Mi lehet az oka annak hogy Coreldraw-ben megtervezett formát, kinyomtatotom papira, a kinyomtatott papírt ráragasztom egy lemezre és azt lézergépen kivágva eltérés mutatkozik a nyomtatott és vágott forma közt.
2. egy program válltás után a gép X irányu mozgása elfordul 1100 mm hosszuságban 6 mm-t.Az elsö észrevétel az volt hogy a lézersugár 2 ivben kezdett vágni. mivel a fokusz lencsén már vannak hibák, azt hittem az a baj,leellenörizve vettem észre hogy a lézersugár a lence elötti tükör szélére vetül.érthetetlen volt számomra mitöl. Visszaállitottam és ahogy elkezdtem dolgozni régebbi beállitásokkal nem ugyan azon nyomba vágott.
  Elöre köszönök minden észrevételt

c2nsu773m

Az hogy a lézersugár nem a lencse közepébe megy az mechanikai hiba , nem softver!
A csőtől kezd a beállítást.
Tegyél már fel erről a gépről valami képet!
Az 1-es kérdés a kinyomtatott képet mérd le és utána a kivágást is mérd le és amelyik nem pontos az a hunyó!

000000000

Nekem szépen vágta a plexit öntapadós fóliával. De csak figyelmesen a plexivel, mert nekem alatta 10cm magas rács volt amibe felgyűlt a füst és mikor arrébb dobta a plexit, lehetett kezdeni újra a munkát másik anyagon.

000000000

Amíg a lézer össze vissza van addig nincs, hogy várni pontos vágást, a másik dolog meg a corelből méretarányosan megy ki az adat, de vajon a papír nem nyúlik? a nyomtató pontos?, mert nekem az a tapasztalatom nagyobb, profibb, drágább nyomtatük sem mindig pontosak....

dx69fn8ya

Köszi a választ. közben rájöttem hogy a lézer sem áll jól, viszont ez okozhat 6mm elmozdulást az x tengej mentén? Ezt ugy értem mintha egy 1100 mm vonalat a bal kezdöpontot tartva a jobb végpontot 6mm-el elmozditjuk. nincs nagy tapasztalatom a lézer hejtelen beállitásábol adodo torzulásokkal, viszont ez soknak tünik.És ha mégis lépés külömbség keletkezett azt lehet korigálni?

000000000

Szia, iimi,
az lett a gond, hogy amíg öntapi nélkül az egész keresztmetszetben egyenletesen tükörsima a vágás, ha az öntapi alul van, a gőze beleolvad a vágott felületbe, pedig nyomatom egy kompresszorral(levegő) a lézersugár irányába

000000000

szia,  
a papír méretét befolyásolja a páratartalma, vagyis általában hosszirányban srukturált, mm-eket képes változni nyomtatáskor a hő hatására, a lézer gépet ugyanúgy lehet hosszra (mozgásra)kalirálni, (ha szervízkóddal belépsz) mint minden CNC mozgatást, neked valószínüleg a tükrök beállítási hibája okozza az eltérést, mind a négy sarkon beállítva a tükröket, hogy a lencse közepén menjen a sugár (egymás után többször) megszűnik a hiba...

c2nsu773m

6mm -er sok 0-nak kell lenni!!!!

dx69fn8ya

persze hogy sok. a hejzet az hogy két egyforma gép van, és probáltam angroba bemérni a gép váz és a gerendák közt hogy vane észrevehetö külömbség, és nem tünt ugy hogy lenne. nagyon remélem a lence beállitással megoldodik. Az a hejzet hogy nagyon  sok a melo most és nem nagyon volt idö rászánni az ellenörzés, beállitásra.

c2nsu773m

Miket csináltok?

dx69fn8ya

van még egy corel-el kapcsolatoe kérdésem is. Egy adott fájlon belül az elsö oldalorol egy objektumot mej egy adott szögben hejezkedik el, ha átmásolom egy másik oldalra ugyan abban a pozicioban 0 fokot mutat. Mi ennek az oka? hogy lehet az adott szög értéket átvinni a másik oldalra?

c2nsu773m

Miket csináltok?

dx69fn8ya

Minden féle aproságot. Butorkiegészitöket, diszelemeket,volt kereslet intaziára is. Bármit amit lézerrel lehet.