Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Mi vele a probléma?
Nekem is ilyen cree uv ledekböl van a fotozom lényeg hogy megfelelöen kell eloszani egy megadot területre pl A4 felületr min 8db kell azal nincs gond foltosodási terület!
nem lehet 1..2 darabal nagyobb területen fotozni vele egyenletesen amit legtöben csak megtesznek pl 2db ot egy A4 es területre hogy nagy a led tejesitmnye az 5mm ledekhez képest ez nem elég sajnos!

f7dmzwfr6

Nyákot ilyennel világítok, rengeteg panel készült vele. 2 db CREE-led, bőven lefed egy A/4-es felületet. kb. 7 perc a P20 lakk megvilágítási ideje.
Egy probléma van ezzel, mégpedig a megvilágítás szöge, ami miatt érdemes lesz majd egy kicsit módosítanom. Mégpedig az, hogy filmet egy "normál lézernyomtatón" nyomtatom ki, és egy réteg kevés, mert a festék átlátszik. 3-4 réteg kell, és ez már olyan vastagságot jelent, amikor a legfelső réteg árnyéka már látszik.
Ehhez kell majd szórt fény, vagy egyenletes LED-elosztás. Ezt még kitalálom.
De az is lehet, hogy a meglévő kétoldalas szkennert akakítom át.

f7dmzwfr6

Ez most egy kék fogászati ragasztó, csak abban a pontban köt, ahol a fény éri. Elvileg :)
De nem tudok olyan kis fókuszt csinálni, amivel ezt alá tudom támasztani, vagy megcáfolni :(

f7dmzwfr6

Köszönöm a tippet, feltettem a kérdést az eladónak. Csak a többsége nem műszaki ember, és az "olyan 1-2 mm" és hasonlóan "megsaccolt paraméterek" nem sokkal visznek engem sem előrébb...

000000000

A legegyszerűbb, ha próbaképpen egy alufólia darabra teszel tűvel egy kis lukat és ezen keresztül világítod meg.  
Ennek az anyagköltsége elenyésző és a fény intenzitása se lesz kevesebb adott területen.
Csak nagyon közel kell tartani a ragasztóhoz.  
Elég parasztos megoldás , de ha valami minél egyszerűbb annál jobb, és próbának ez is tökéletes.  

000000000

400nm a szemnek ne is erös vagy alig érzékeli szinte ezt a tartományt de nagyon káros nekem a uv lézer 150mW diodának alig lehet látni a fényét világos napal de hö formában teljesit inkább az uv ahol a dioda valos teljesitménye érvényesül...

f7dmzwfr6

Ez nem "parasztos", hanem kézenfekvő és nagyon is kreatív megoldás :)
Hétvégén kicsit tesztelni fogom a dolgot, és köszönöm a tippet!

000000000

nekem sem sikerül direk nyomtato foliára normális lenyomatot csinálni egy hp p2055 nyomtatoval de a foliát hagytam a fracba is de bevált a paus pair...de azt még lehet konraxtositani ha jolemlékszem photo 3000 kompozital de ere sem volt szukség paustnál jo az uv ledek alá...

f7dmzwfr6

Este pár percet "játszottam" a CREE leddel, és az egyik szemem reggel enyhén begyulladt.
Hogy köze van-e az UV-hez, azt joggal gondolhatom.
Mindenesetre ez nem játék, úgyhogy óvatosabb leszek a jövőben...
Ez igaz lesz a panelfotózásra is a jövőben, bár most egy autós xenon-izzót tesztelek: erre a célra kiváló :)

f7dmzwfr6

A négy réteg fólia nekem bevált, SMD-nyákhoz is kiváló a rajzolat. Annyit szoktam tenni, hogy a 7 perces expozíció során 3-4 alkalommal elmozdítom a lámpát. Így az árnyékos részek alá is alávilágít. Mivel a film 4 rétegben tökéletesen takar, ezért meg lehet próbálni emelni az expozíciós időt, a lámpát természetesen mozgatva.

A sok "trükk" közül tetszett volna a "festékleégetős" lézeres nyáknyártás (matt fekete festéket égeti le a lézer, ahol maratni kell a rézfóliát), de ahhoz kellene egy erősebb lézer.
Nálam marad a filmes módszer, P20-szal, CREE LED-es exponálással, hívónak lefolyótisztító granulátum, maratónak pedig bolti sósav+hyperol tabletta.

4k0yxz3fu

Sziasztok! Keresek valakit, aki tud nekem 0,8-as rozsdamentes lemezből alkatrészeket kivágni. Van itt valaki vagy tud valaki valakit? Előre is köszi!

000000000

www.tamaskft.hu

Jók és gyorsak. Küldj nekik DXF fajlt, és kuldenek árajánlatot neked. Pikk pakk futárral meg is kapod, ha megelelő az ár. Nekem beválltak.

3d730xvev

Üdv Tisztelt Fórumozók!
Tanácsot szeretnék kérni co lézerrel kapcsolatba. Találtam egy eladó 130 W-os co lézert , sokat nem értek hozzá ezért kicsit utána néztem amit időm és energiám engedtet és az derült ki számomra hogy ezek a csövek idővel elhasználódnak olvastam olyat is hogy 3 év az élettartalmuk , ez nem volt sokat használva de olyan 4-5 éves lehet a cső. Kérdésem lenne hogy honnan tudom hogy vajon még mennyit bír ki a cső, vannak valami jelei az elhasználtságának?
illetve honnan lehet beszerezni esetleg még lézert és mennyiért?
Köszönettel HOD.

c2nsu773m

Azt hiszem itt a fórumon van valakinek teljesítmény mérője.
De ki kell próbálni!

yen7y9ch

Minden HDD lemeze használható CO2 lézer (40W) tükörként vagy vannak HDD-k, amelyek kevésbé alkalmasak erre a célra? Van itthon 3 régi ill. hibás winchesterem, amit felhasználnék tükörként, ha lehetséges.