Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

Persze,...mert csak "aludni járok haza".:((

Megkaptam,válaszolni fogok,számíthatsz rá.:)[#wave]

NickE

Oké, várom :)

wccm3su5c

Sziasztok,
Tudna valaki lézerrel vágást vállalni?
A4 es méretű, 0,5mm-nél vékonyabb fehér színű műanyag lapokat kellene vágni.
A dxf-et küldöm. A műanyag lapokat is ha szükség van rá. Bár a lapokat bármely papirboltban meglehet vásárolni. Ha valaki eltudná vállalni. Érdekelne egy ár is.
Üdv
Attila

000000000

Szevasztok Szakik,
sajna nem rendelkezek lézer CNC-vel, ezért fordulok hozzátok.
Valaki közületek elvállalna-e, kb 5cm-es átmérőjü fakorong két oldalára egy-egy képecske lézergravirozását? Kellene kb 30 db, az anyagot én adom. Kellene az ár is a kalkuláció miatt.
Köszönet:
b_pista

000000000

Elkészítem.

000000000

Köszönet Danibá,
kérlek dobj egy mailt aztán a részletekről telefonon egyeztetünk
b_pista

000000000

Írtam, 2 xer is.

NickE

Kínai K40 gépet alakítottam át, most már DSP vezérli. Ez gyárilag "air assist" nélküli gép, de olvasgatva a fórumokat úgy látom, ez fontos kellék, még ezt az átalakítást is el kell végezni. Először én azt hittem, hogy csak a lencse elől a füst elfújása a cél, aztán láttam néhány fórumon képeket, ahol brutális teljesítményű pumpákkal-kompresszorokkal nyomják neki. Ha jól értem, az benne a poén, hogy a nagynyomású levegő azonnal lehűti a vágott/gravírozott felületet és csak így lesz szép vékony a vágás, nélküle megolvad a fókuszpont melletti terület is. Ezért nem elég a kis teljesítményű pumpa.  
Kérdés: hány liter/perc levegő ajánlott 40W lézerhez, elsősorban vékony fólia és 3mm plexi vágáshoz? Milyen pumpát/kompresszort célszerű venni?

2nbj3n5m

Nem kell nagy nyomás a levegöből,az arra kell,hogy a füstöt elfujja.
Külömben a füst ráég az anyagra.

NickE

De a vágás alatt lévő anyag hűtése is cél, nem?

dravecz

Üdv.
Habosított műanyagból szeretnék számokat kivágatni a mérete kb 50 mm magas 20 mm széles 3 mm vastag. Valaki vállal ilyet? Árak után érdeklődöm! Sok db kell!

c2nsu773m

20 ft+fa/betü ,de a rajzot te csinálod meg!
Az anyagot be tudom szerezni , anyag+szállítás.

dravecz

Köszönöm a gyors választ. Ha havi 5000-8000 szám kell,lehet faragni belőle?

c2nsu773m

Erre már csak akkor tudok válaszolni ha lenyomok egy adagot!

wccm3su5c

Senki nem tudja vállalni a 3535-ben kért munkát??