Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

z2a2u8wf

ha tisztát akarsz szerintem mard. nem tudom kipucolható e én nem próbáltam.

s73tgf9vg

Rendben, ez eldöntötte a továbbiakat. Köszönöm a segítséget, egyébként megnéztem az 4 tengelyes maródat, az is nagyon tetszik :) Üdv!

2dbfy8y

Nagyon jó! [#eljen]
Ha kormozod a plexit, mehet az többet is!
Én már küldtem 1000mm/min-nel is, az is jó lett!

z2a2u8wf

ne már én még csak 250-el toltam. felljebb nem próbáltam még.

z2a2u8wf

fókuszpontod mennyire van a diódától?

2dbfy8y

Vagyis a lencsétől?
Nekem a 14mm vállt be!
Fán nyomom 250mm-rel! [#nevetes1]

z2a2u8wf

nekem 23mm-re van így elvileg mélyebbre lehet menni.

Szedlay Pál

Mivel tudnék egy lézer pointer sugárból 3-5mm átmérőjű párhuzamos nyalábot előállítani?

sunraw

Sziasztok!
A sir féle 1W-os lézer táphoz (a hűtéshez), elég egy 30x30-as 6 m vastag Alu profil?

000000000

6m vastag biztosan. Még ház alapnak is.

sunraw

Köszi!
Azt írta, hogy 5-600mA az igénye 12V-on. Külön tápot adjak neki, vagy mehet a számítógép tápjáról? Lesz még egy táp, így is úgyis, mivel a vezérlőnek  (léptető) 24VDC kell, azon pedig van 12VDC és 5VDC is.  
Érdemes figyelni a diódaház hőmérsékletét?
Esetleg hőkorlátozót beépíteni?

sunraw

Az X tengely-t ilyenre(ehhez hasonlóra)terveztem: http://www.youtube.com/watch?v=OdJoVh6DRPA" TARGET=_fnew>BeltDrive
Az Y egyenlőre marad orsós.
Egy léptető motor sebességét, mennyire befolyásolja a nyomatéka?  
Azt írtátok, minnél fürgébb, annál jobb.
Van 0.5Nmes motrom is, és 1Nm-es is.

sunraw

...és mivel csak sík dolgok "megmunkálásában" gondolkozom, a Z tengely marad manuális állítású.
Elkészült a sir- féle diódaházhoz a hűtés, 15/32"-os fúróval tudtam rá olyan furatot "csinálni" amibe bár szorosan, de illeszkedik. Természetesen aktív hűtést is kap.

NickE

Nekem csak 1-1,2liter/perc vízmennyiség folyik át a csövön. 40W (egyesek szerint csak 35W) kínai csővem van. Próbáltam a vizet egy magasságba emelni a csővel, de nagyon minimális mértékben nőtt csak az átfolyás.

Egyébként így néz ki: http://www.youtube.com/watch?v=JsqnZNgJUrk" TARGET=_fnew>flowrate

Nekem nem tűnik nagyon kevésnek, de kezdő vagyok, szóval nem tudom. Egyelőre csak teszteltem a lézert. Ha nem muszáj, nem vennék másik szivattyút, de persze a csövet sem akarom tönkretenni, az fontosabb. Szerintetek elég ez?

c2nsu773m

3L/perc a gyártó szerint.
A kevés viz felmelegszik mire a cső egyik végéből a másikba ér , és a teljesítmény romlik.