Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Érdekességnek:
Most a kezdésnél szólok.
Még most vagyunk az elején odaát, de ugy néz ki nekifogunk egy low cost 3-5W lézer projektnek.
Még nagyon az elején vagyunk ugyan, de hátha érdekes itt is néhány embernek. A segítség pedig jól jönne.

http://hobbycncart.com/forum/46-133-10059-16-1354043069" TARGET=_fnew>3W lézer cut.

rrb2h42n9

Hali mindenkinek!Szeretnék tanácsot kérni. Szeretnék egy lézer gravírozót vásárolni,és nyáklemez maratására használható kellene milyen teljesítményűt érdemes vennem.Válaszokat előre is köszönöm. [#nemtudom]

Rabb Ferenc

Szerintem a lézer teljességgel alkalmatlan a nyáklemez megmunkálására. Gondolj bele, mi történik az epoxi lemezzel a rézfólia leégetése után. Még ha nem is ég át teljesen, biztosan elszenesedik, és az nem az igazi egy áramköri lapon

De azért várd meg a hozzáértők véleményét is

svejk

A rezet nem nagyon lehet lézerezni ahogy vettemn ki a többiek szavaiból, nagyon viszi a hőt.

xkbv3nx0d

érdekes lehetne, hogy van-e olyan lakk pl, amit lézerrel meggravírozva utána lehetne maratni... hasonlóan mint az előhívós módszer...

svejk

UV LED-del szokták levilágítani raszterosan.

besirkyjh

Szia  

Ilyesmire gondolsz ?
http://www.youtube.com/watch?v=mzmjGz0_joM" TARGET=_fnew>Laser

000000000

Meg, vagy tízmillió pengő.

besirkyjh

Az nem volt a kérdésben hogy mennyi van rá :))

besirkyjh

Ja még valami .
Valahol máshol olvastam hogy CO 60 és 130W között már használhato ilyen megmunkálásra .

000000000

Aha, és a furatokat is kiégeti?
Vagy csak SMD-hez használható?
De biztos kifizetődő lehet.

Rabb Ferenc

Megint tévedtem [#rinya]
Szerinted mi volt az a zöld színű varázslás, 1:05-től amivel az elszenesedett alaplemezt letisztította?

Rabb Ferenc

Biztosan kifizetődő. De ez nem egy sorozatgyártó, hanem egy gyors prototípus készítő berendezés!  
Egy fejlesztésnél hatalmas segítség, ha többféle kapcsolást, vagy eltérő topológiákat ki lehet próbálni akár egy napon belül. Láthattad, hogy egy kb dupla, hosszított Európa kártyát 20 perc alatt elkészített. A furatozás és a többi sallang ha nem is lézerrel de hasonló rövid idő alatt megoldható ( és olyat már én is láttam, csak a PCB-re kellett várni 3 napot)

besirkyjh

Szia  

Tovább viszem a kérdést :)
Körbe is vágja ?
Furatgalvánt is tud ?
Lötstop ?
Pozicio ?
Beültetés ?

Ha ezeket nem tudja akkor kidobott pénz az egész :))

besirkyjh

Szia Feribá  

Sajnos nem tudom ki az sött eddig nem is figyeltem rá ( lézer kefe :) ) .

Gondolom a gép gyártoja tisztában van vele hogy hogyan kel nyákot gyártani :)

Nagyon tetszik a dolog de nem igazán hoz lázba ! :)