Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

CNC TALÁLKOZÓK 2013 BAN.

2013. március vége felé. -- Hatvan  

2013. október vége vagy november első hétvégéje -- Hatvan  

A hatvani pontos dátumok egyeztetés alatt. Hamarosan meglesz.  

000000000

Bocs, téves beírás!

000000000

Miért gondolod, hogy az idézett beírásban, áraknak kellett volna szerepelni?  
1. - Ez, nem adok-veszek topik.
2. - Az idézett beírás nem eladásra felajánlás. Csak információadás, egy fejlesztésről.  
Amikor a tesztek, eredményesek voltak. Megjelent, az adok-veszek -ben árral együtt.  

juh0557j0

A 30 Wattos dióda mire képes? Például sírkőre lehet vele gravírozni? Árat már tudsz ?

9npx2xk89

Nem pontos árat kér itt senki, hanem cak egy körülbelüli árat, hogy pl. várjon e ezekre a lézer  egységekre, vagy kezdje el a hagyományos maróval a munkáit.

juh0557j0

Megjelent?  Nem találom :-(

2nbj3n5m

Már a 10 Wattossal is lehet.
Janko

000000000

Nem mennél semmire vele, ha megtalálod, akkor se. Mert ez régi, lejárt lemez.  
Nem találtam rá fizetőképes keresletet. Ezért a gyártás szünetel, leállt.  
Az akkori árak sem lennének érvényesek. Nem is tudnék mostani árat mondani, de, azt tudom, hogy ebbe a kategóriába az árak emelkedtek.  
Ennek a lézeregysége száloptikás, lézerfejjel van, volt szerelve, ami szinte bármilyen CNC –re rászerelhető. A fej, amit a Z re lehet szerelni Kb. 5 deka. A 10 wattos komplett,lézeregység akkori ára 390 ezer volt. De, komplett, a lentebb leírt gép is rendelhető volt, különböző méretben. Mach3 meghajtással. Arra optimalizálva.  
Ezért is, támadást kaptam, hogy miért nem teszem közzé, a szerelési, és kapcsolási rajzot, dokumentációt. Miért akarok belőle üzletet.  
Nos, azért, mert ez üzleti fejlesztés, és valamiből nekem is élni kell. A 45 ezer, járadékomból, a gyógyszer kiváltása után alig marad. Ilyen egyszerű az élet.    

Ez, nem a Török Tamás cucca. Ne, cseszegessétek érte. Ő, csak beidézte az én, régi tájékoztató írásomat.

000000000

Ne várj. Kezdhetsz gravírozni.

000000000

Egy 30W dióval szerelt egységet én is megnéznék.

zamek

Egy kb árat tudok mondani.
30W 600-650 000 Ft.
Fel kell szerelni egy mechanikára
és lehet gravírozni.

juh0557j0

Jaa, az más. Régebben nem olvasgattam a lézer topikot, akkor még nem tartottam ott, hogy lézerben gondolkodjak. Most kezd foglalkoztatni a kérdés és azt hittem ez valami új. Ha viszont ilyen drága technika, akkor nézelődök továbbra is a cső irányában. Most néztem az Ebay-en egy komplett 40W szettet ( cső, táp, fej, tükrök tartókkal) 150 ezer alatt megállna.

000000000

A Co2 cső lényegesen olcsóbb technika. Tulajdonsága miatt másra való, mint a dióda.  
Ezek, nem egymás helyettesítésére valók.  
Persze, a tapasztalatom szerint, a többség, nem tudja, hogy mekkora különbségek vannak a lézerek között.  
Úgy gondolják, lézer, lézer. Darab, darab. De, ez messze nem igaz.

9npx2xk89

Uram irgalmazz! Azt hittem ez hobby CNC oldal. 600.000Ft egy lézerért? Mindjárt kirántom a farzsebemből. Mennyi idő az mire kitermeli az árát??

000000000

Ne rángassál semmit. Ezen, HOBBY CNC FÓRUM AKTÍV TAGJAINAK LEGALÁBB A FELE VÁLLALKOZÁS, VÁLLALKOZÓ. De, talán keveset mondok. Lehet az, a többség.
Tovább megyek. Ezen vállalkozók nagyobbik része, vállalkozásához használ, vagy az itten szerzett tudás felhasználásával akar használni CNC gépet. Az, az jövedelem szerzésre.  
Semmi okod ájuldozásra.  
Az se lenne nagy tévedés, ha az lenne a fő cím:  
CNC FÓRUM, KISVÁLLALKOZÓKNAK, ÉS HOBBYZÓKNAK.
Már, rég, megfordult a ló alattunk. Csak a cím maradt.