Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

yen7y9ch

yen7y9ch

Akkor valamit félreolvastál. Én tudtam, hogy a desztillált víz és az ioncserélt víz nem ugyanaz, azt kérdezem, hogy jó-e az ioncserélt is vagy csak a desztillált...
De mind1, motion válasza számomra tökéletes :)

c2nsu773m

Nekem egy 200 literes hordó van feltöltve sima csapvizzel és 5 liter hipóval immár 3 éve és még egy darab zöldet se láttam benne!

yen7y9ch

200 liter??? Minek olyan sok?

Antal Sándor

Gondolom nem hűti külön semmivel.Mire 200 liter átmelegszik az sok idő....

fa_kukac

Én úgy tudo, hogyha a víz sok fényt kap , akkor zöld alga képződik, ha keveset, akkor barna. De ne hurrogjatok le, valamikor akvarisztikával próbálkoztam. Hogy minek 200 liter? Hát amikor a rendőr az SZTK-ban gurítja a 200 literes hordót és a barátja kérdi, hová azzal a hordóval?  
Az orvos mondta, hogy 2 havonta hozzam be a vizeletemet!

c2nsu773m

Nekem egy 100W-os csövem van , sokat vagdalok és akkor egyhuzamban egész nap , így csak 1 fokot emelkedik a víz hőfoka.

mxjj54gxi

Én patikában vettem desztvizet.
Egyetlen cseppje beszürkíti a páleszt.
Ez szimpla, kétliteres műanyagflakonos desztvíz volt.
Ellenben az a desztvíz, ami infúziónak való, na abból önthetsz akármennyit, sose szürkül meg a pálesz tőle.

NickE

Használtok valamilyen érzékelőt a vízkeringés figyelésére? Az én merülőszivattyúm hangtalan, aggaszt, hogy csak akkor venném észre, hogy gond van, amikor már nagy a baj.

motion

Én egy trabant "fogyasztásmérő"-jét alakítottam át. (mert ez volt otthon)
Az elektronikát kivágtam belőle, csináltam egyet az én elképzelésem szerint. Tökéletesen műxik.
Úgy csináltam, hogy két külön elektronika legyen benne. Az egyik a kontrollert engedélyezi (illetve tiltja), a másik pedig a lézertápot. Így tutibiztos...
De nemrég árult itt valaki pár ezerért gyári átfolyásmérőt.

000000000

Milyen Trabantnak van, volt, fogyasztásmérője?
Nekem csak egy kalibrált pálcám volt:((

motion

Trabant 601S  
Keress rá a gugliban. Én most nem tudok képet csatolni...
Nekem meg trabim sem volt. Nem tudom, hogy ez honnan keveredett hozzám...

000000000

Köszi!
Ilyen az élet.
Nekem Trabim volt. Neked meg mérőd.  

000000000

Trabant, wartburg utolsó éveiben volt benne kerek LED skálás fogyasztásmérő.

000000000

Sziasztok! Új vagyok itt a fórumon. Azért jelentkeztem be, mert hátha érdekel valakit a gépem, amit kihasználatlanság miatt szeretnék eladni. Csak kipróbáltam, kb. ötször használtam.
A gép adatai: vízhűtéses, 30 W-os lézercsővel. Elszívóval, vízpumpával. Ha valakit érdekel, keressen meg: kati1@freemail.hu. Irányár: 190.000Ft.

http://gravireskulcs.hu/upimages/CO2 lézergravírozó gép 005.jpg

http://gravireskulcs.hu/upimages/CO2 lézergravírozó gép 009.jpg