Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

ewssp032s

Hello !
Tudna nekem tippet adni valaki, egy CO2 lezeres gravirozo miert nem graviroz egyenletesen ?

Uj a lezercso es maga a tap is, 21-22 mA mutat az ora 90% -nal.Tukrok tisztak, jol vannak bealitva.
satolok egy fotot is, ahol latszik a problema.

Koszonom.

http://www.creatiipublicitare.ro/images/mixtet/co2lezer.jpg" border=0>

000000000

Lehet, remeg a tükör, vagy a lencse.
Esetleg, valahol kontakthiba van. Poti, kötések stb.

c2nsu773m

Jó a mechanika?

ewssp032s

A tukrok es a lencse is jol le vannak rogzitve.  
Mar legalabb negyszer ujrakotottem, sot masik tapot is hasznaltam, ugyanaz a vegeredmeny.

ewssp032s

A mechanika is jo.
Ugyanazon mechanikat hasznaltam a ket probanal.
Aminek jo a vegeredmenye, tap es cso egy kisebb gepbol van.
Ami nem mukodik jol, az egy vadonatuj cso+ tap. Ezen kivul van egy masik uj tapom is, azzal is probalkoztam, ugyan az a vegeredmeny. Probaltam oszecserelni is, hasznalt(regi jol mukodo)cso uj tap es regi tap uj cso.
Tokeletes eredmeny csak a regi tap + regi csovel szuletik.

Az uj tapok elmeletileg jobbak, profibbak, de megsem tokeletes a vegeredmeny.

Regi tap:
http://image.ec21.com/image/eileen0916/oimg_GC05849441/40w_CO2_Laser_Power_Supply.jpg" border=0>

Uj tap:
http://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v0/639732131_1/1pc-60w-power-font-b-supply-b-font-and-2pcs-lens-20mmdia-63-5mm-focus.jpg" border=0>

Koszonom a tippeket !

ewssp032s

Egy eszrevetel:
a regi csonek ahol kijon a lezer nyalab, GaAs lencse van, az ujnak pedig ZnSe attetszo sarga lencseje van.
Van a ket cso kozot valami kulombseg?
En ugy tudom, a GaAs lencse inkabb gravirozasra, mig a ZnSe lencse pedig inkabb vagasra alkalmas.  
Ez tenyleg igy van, vagy nincs kulombseg a ket lencse/cso kozott?

c2nsu773m

A lőtt folt szabályos kör alaku?
Láttam már rossz csövet ujonnan!

ewssp032s

lencse utan igen, elotte kicit mintha duplazana ha 10 % ala van alitva, de ugyanugy mukodik a regi cso is, aminek az eredmenye jo.

ewssp032s

a regi csovel sem jo a vegeredmeny, ha az uj tapot teszem be.
Van 2 uj tapom, egyformak, kulombozo hejrol, majd 1 ev rendelesi kulombseggel.

Software Newly Draw, analog szabajzas (potmeteres eredeti kinai lezertol) USB csatlakozas.

000000000

Továbbra is azt gondolom, valahol a potméter, és szabályozás körül lehet a bibi.  

000000000

Helló Uraim,

Karácsonyi ajándékot kellene nekem gravírozni plexibe.
Ha valaki ki tud segíteni, kérem, jelezze!

Köszönöm!

Üdv, pthibi

ewssp032s

Egyet is ertenek a problemaval, csakohogy mar tobszor is ujrakotottem a dolgokat, mellesleg ha kicserelem a lezertapot az eredetire, azzal ugyanazon potmeter, ugyanazon cso, tukrok, mechanika es tokeletesen mukodik.

Nem e kel osszehangolni a lezertapot a vezerlo elektronikaval ?
Ugyveszem eszre mintha mikor egy adot grafikat graviroz egy menetben, ahol ki be kapcsolja a lezert mintha nem lenne eleg eros, hosszu vagy mas parameterje nem felel meg a lezernyalabnak.
Sima, egetesnel, ahol nincs ki/be kapcsolva a lezer ott jo az eredmeny.

besirkyjh

Szia  

Igy a leirást olvasva ez a táp lassabbnak tünik ( már mint az indulás és a leállitás ) lehet nem gravirozáshoz valo :( ?

ewssp032s

nem is tudtam, hogy van kulon tap mindenre.
Azt mintha olvastam volna hogy a sarga ZnSe lencse vagasra mig a GaAs sotet lencse meg gravirozara alkalmasabb.
Letezik, hogy nem lehet ezzel a tipussal gravirozni ?
Sebesseg amin probaltam 200 mm/s, 40-50 %

besirkyjh

Azt nem tudom hogy van-e különbség csak arra gondoltam hogy irod hogy "ahol ki be kapcsolja a lezert mintha nem lenne eleg eros " .Nekem ez a kapcsolás gyorsaságára utal ( de nem vagyok benne szaki ) .
Lassabb sebességen is ezt csinálja ?
Akkor ha jol értem az uj táppal a régi és az uj csö is rosszul dolgozik ?