Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Nézd meg ezt , de ha műkszik akkor én is kérek egy másolatot [#hehe]
http://dongleduplicate.nsys.by/" TARGET=_fnew>Dongle duplicate

ewssp032s

Ezek csak kiolvasak az infot a kulcsbol, es azt ha elkuldod, akor kapsz egy probaverziot amivel kiprobalhatod. Termeszetesen ha mukodik es hasznalni akarod, akor meg kel venni azt a programot amivel emulalja a kulcsot.
Ez nem epp a legjobb megoldas, tehat igyis ugyis fizetni kel.

000000000

Sziasztok,

Sziasztok!
Nyák lapok lézerrel történő jelöléséhez (datamátrix, vomlkód) mekkora teljesítményben kell gondolkodni? Ipari felhasználásról lenne szó  sikágyas (plotter) mechanikával. Fontos a sebesség.

Üdv

000000000

Először is döntsed el hogy mit szeretnél mert amit leírtál az kicsit ellentmondásos.
Ha tényleg iparban szeretnéd használni akkor X Y galvo és nem plotter.
A sebesség közel se lesz ilyen repülő optikás potter-es cuccal és ahogy írtad a sebesség a lényeg.  
Itt egy kis videó hogy megértsed miért is mondom ezt.

http://www.youtube.com/watch?v=DyJSX-CZugI" TARGET=_fnew>Videó link !!!

000000000

Értem, köszi a segítséget. Akkor máshogy teszem fel a kérdést. Megvalósítható e nyáklapok síkágyas gépben történő jelölése viszolylag nagy sebességgel? Tudom hogy galvoval nem veszi fel a versenyt. Használnak az iparban síkágyas gépeket de nyák jelölése nem láttam még láttam.

000000000

Dolgoztam nyákokkal de ilyen lézeres jelölésre nem emlékszem, pedig elég sok gyártónak a terméke megfordult a kezemben.
Amik voltak rajtuk jelölések azok meg vagy tampozva vagy már a maratásból voltak kialakítva.
Kicsit halva született ötletnek látom ezt.
Először is mert hobbi alkatrészekből összeszögelt lézerrel a réz rétegből nem tudod szépen kialakítani a markert.  
Előbb ég szét a hordozó mint hogy a 25-35um réz vezető réteg.
Lötstop lakkba meg menne a dolog , de annak semmi értelmét nem látom mert az eleve a nyákgyártó is meg tudná csinálni.  
Kicsit bővebben kifejthetnéd a dolgot hogy mi is lenne ez pontosan.

000000000

Írtam magánban

c2nsu773m

Ezt a lakkgravírozást meg tudom csinálni neked, amúgy Pálnak igaza van!

000000000

Sajnos nem kaptam semmit, de ide is írhatod  

2nbj3n5m

Én lemaradtam egy nyákjelőlös meloról mert
10000Db-ot kelett volna hetente jelőlnöm.Ki
számoltam,hogy Co-val lehetetlen.
Mfg.: Janko ( Száraz János )

000000000

Nem véletlen írtam hogy egy repülő optikás gép helyett galvos masinával kellene csinálni.
Mivel a galvos gépnek megvan a határa amit be tud járni ezért vagy a darabot , vagy magát a fejet kellene mozgatni.
Ahogy Tuba István (Egyújabbgépépítő) videójában is.
Iparban nem lehet cicózni és nem várhat nyák gyártó és beültető gép arra hogy a panelekre jelölés kerüljön.
Pikk pakk kukába végezné az ilyen jelölő gép ha fennforgást okozna a termelésben.

000000000

Sziasztok!

Alexandra vagyok. Kb 1 éve olvasom a fórumot. Nagyon tetszik, sok ötletes dolgot látok és látom, hogy sokan küszködnek a lézeres technikával. Én napi szinten foglalkozok co2 lézerekkel, amiben tudok szívesen segítek nektek. :)

http://kepfeltoltes.hu/120209/20110618059_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>Munkám

000000000

Őszintén mondom profi munka , de nekem kicsit giccses ez a stílus.
Egyedi építésű gépel készült vagy gyári masina?
A kép méretér majd legyél szíves máskor max 800x600 pixelben feltölteni.
Ezt majd valamelyik moderátor törölni fogja.