Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

A megrendelő igényeinek megfelet :)
Gyári géppel készült.

robokacsa

60 W vagy nagyobb laser (co2) csőhöz milyen alapű tükröt célszerű beszerezni?
elég a réz, vagy molibdén ?
melyik mekkora teljesítményig jó?
kell ezeket hűteni, mondjuk levegő ráfujatással?
a lézer cső üzemi hőfoka mitől meddig tart?
mi az ideális?
(hőfok)
a lencsét a laser fejbe hogy kell beépíteni, domborúbb fele nézzen a jövő sugár felé? vagy fordítva?
lencsének 60 W nál milyen anyagú a megfelelő?
az én lézerfejemnél a bemenő levegő a gyűjtőlencse fölé áramlik, jól van ez így, nem éppen a lencse alá kellene fújnia a levegőt?
hirtelen ennyi?
köszönettel Imi

c2nsu773m

Réz alapú jobban vezeti a hőt.
40Wig jó az üveg.
Nem kell hűteni!
19-21 Celziusz.
Ha jól emlékszem felfelé van a domború oldal ahol belép a sugár.
Cinkszelénium lencse már jó.
A lencse alá kellene fújni, onnét tovább az anyagra!
http://cnctar.hobbycnc.hu/TTamas/Laser/Laser4.jpg" border=0>

c2nsu773m

Úúúúú ez nagy lett, majd javítom....

000000000

Üdvözletem! Eladó lézer csövet keresek 100.000Ft -körüli árban ami belföldön megvásárolható.

000000000

Már megcsináltam ha nem probléma és az eredeti képet Laser04 néven visrosszaktam.

c2nsu773m

robokacsa

köszi.
lesz még pár kérdésem amire felébresztem a gépem.
üdv Imi

sasi

Ha nyomsz egy frissítést, észrevetted volna, hogy már át van méretezve, valamint a gradációja is javítva lett (02. 10. 8:19), azaz a 800x800-as képet méretezted ugyan ilyen méretre.
Következtetés: mindketten segítünk, ha tudunk [#smile].

Bevallom, ha hozzáférek a forráshoz, sumák módon, a minőség érdekében gyakran belepiszkálok a képekbe.
[#integet2]

c2nsu773m

Lézercső és egyébb nyalánkságok eladók!
E-mail-ban kűldök árlistát!

motion

Nekem küldenél egyet Tamás!
Köszi.

motion

Üdv.
Most jelöltelek meg skype-on.  
Majd ha lesz időd válthatnánk egy pár szót egymással. Érdekelne ez az új vezérlő...

2dw0x9awk

Pál is méretezett valamit mert Ő az eredetit visrosszakta Laser04 néven. Ha előtte valaki méretezett volna, Laser4 és a Laser04 egyforma méretű lenne. Nem az.

sasi

http://www.sasovits.hu/cnc/vegyes/Laser4.jpg" TARGET=_fnew>Amit én manipuláltam itt van.
A keveredést az okozhatta, hogy később töltöttem fel, mert a szerver nem volt elérhető. Azért érdekes, hogy a kép a keletkezés dátumán kiviívül azonos...

robokacsa

üdvözöllek
kb holnapi nap folyamán leszek skype közelbe, és szívesen mondom amit tudok, de még csak kishal vagyok ::)