Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

c2nsu773m

A felyen te mit értesz?
Szerintem nem jó keverni a két tipust!
Milyen wattszámú lézert akarsz?

000000000

1000W elég lenne .Ezzel 8mm vasat lehet vágni.
A fej a vágóoptika lenne...  

Ebben van motoros fokuszpont állítás, fix fokusztávolságu lencserendszer,digitális v. analóg vezérelhetőség,felületkövetéshez kiépített távolságérzékelő.  

vannak képeim a vezérlő kártyákról,motorokról és a gépről.Hova küldjem?

c2nsu773m

Egy 1000W-os szerkezet biztos van 50M.
Megnéztem a honlapotokat , ahoz képest hogy nem sokat értesz a CNC technológiához mégis minden gépetek ezen alapszik.:)
Akkor most ez a Trumpf gép ki lett herélve , alapvetően van egy 2 tengelyes gép.
A hűtő megvan?
Még valami ,egy igen drága lézer beszerelését ha nem szakszervíz végzi nem lesz baj a garanciával?

000000000

annyi azért nincs. van egy működő Trumpf gépem azt láthatod a honlapon. Van egy másik most még szétszedett állapotban .Ezt szeretném összerakni Fiber egységgel. Leszedek róla mindent ami nem kell /optikák lencsék stb. / Adott lesz egy három tengelyes működó  cnc egység. Elszívó,hűtő kihordó megvan.A Fiber és a Trupf egység közé kell megépíteni valamit. Ehhez kell a segítség. Telefonszámod esetleg?

horcsab

Szia!
Az SPI-nak is hamarosan lesz 1000W-os fiber lézere. Mi most építünk egy komplett gépet SPI+Precitec párosítással.

hyuekyh7a

Közzé teszitek ha van nektek árinformáció erről a párosításról?

2nbj3n5m

Bocsi mit akarsz ekkora teljesítménnyel vágni?
Janko

000000000

1000 watt lézer teljesítmény iparban a piskóta kategóriába tartozik!
A 15 éves Amada lézer stanc kombi gép is 1500 wattos volt amin melóztam.
Aztán hoztak egy újabb Amada masinát az 3000 wattot tudott.
Viszont a trumph abban az időben élenjáró volt a lézer technológiában és volt 10kW-os gépük is  
Az Amada gépek inkább a stancolásban törtek az élret. ( koppintják is a kínaiak kevesebb sikerrel )  
EM2510NT gépen is melóztam vagy 3 évet, de azon a medvét 2 darab 20kw-os AC szervó lebegtette akár 3000 leütés/perces sebességgel.
Érdemes rákeresni a juhtyúkon, olyan mint a géppuska. [#violent] [#hehe]

horcsab

Üdv!

B.Ú.É.K. mindenkinek!

500W Fiber lézer: 3mm rozsdamentes, 6mm lágyvas. Sebességek: 2m/perc.
1000W Fiber lézer: 4mm rozsdamentes, 8mm lágyvas. Sebességek 1-2,5m/perc
A megrendelőnek ezek az értékek megfelelnek (persze az árhoz képest). Fiberlézer előnyei: nem kell hatalmas gázmennyiséget tárolni, csak a vágógázt (N2, O2, sűrített levegő), energia fogyasztása alacsony az 500W-os (230V-15A), 1064nm hullámhossz, kompakt méret (19" rack 5U magas), stb.  

Igen a TRUMPF élenjár a lézerfejlesztésben. Tudomásom szerint, van TRUDISC  lézere ami modulárisan bővíthető 16kW-ig.

Február végén készen lesz a gép, majd rakok fel ide videót és képeket.

ht0cjk58i

B_U_É_K minden CNC-s társnak.

ht0cjk58i

Lézer diódája nincs valakinek elfekvőben?

000000000

Üdvözletem!Búék mindenkinek! Érdeklődnek sikerült-e
valakinek a Mach-ba épülő gravir-plugint használhatóvá tenni?
Tesztelés során azt tapasztaltam hogy egy pl 50*100mm-es teli
négyzet gravírozásakor a széleknél van mikor később kapcsolja
ki a lézert,nem tudtam rájönni hogy ez lézer kapcsolásból vagy
Mach hibából adódik.A másik probléma a lézer begyujtása!
Egy MOSHI lézergépből szereztem egy csövet és elektronikát
volt rajta egy optos bemenet ezt kapcsoltam ki-be,de a gravírozott
felület foltos lett(egyes szakaszokon erősebb az égetés)
,próbáltam különböző pwm-el de úgyse lett jobb.Valaki tudna-e
segíteni ezekben,esetleg tud-e valaki más step-dir kimenetű
lézer progit vagy olcsó driver-es megoldást?

000000000

A Mach kapcsolatban(plugin nélkül)! Alapvető problémám az volt hogy lassú a g-cod sorok közti ugrás pl:(G1 X100 M5;G1 X100 M3;G1 X100 M5)
Ebben az esetben hiába veszem le nullára a "maró felfutási időt" a sorok közti lépés miatt nagyobb sebességnél a motor megtorpan. Ha lenne valakinek usb-s átalakítója(előző cnc találkozón árulták) meglehetne próbálni azzal,ott elvileg először egy pufferbe megy az adat hátha gyorsabb a sor léptetés.Ha valaki kitudná próbálni megköszönném!

VViktor

Én pl a Mach3-mal most egy mágnesszelepet használok üveg kopogattásra.És nekem is a relé kapcsolgatja ki és be,de tökéletesen működik.Ami a lényeg,hogy a marómotor ki be kapcsolását lejjebb lehet venni mint 0.  Gondolom a Port& pins menün belül a Spindle Setup résznél állítod a
General parameters-t. Itt nem csak 0 lehet beírni hanem 0,001-et is. Sőt ha még gyorsabbat akarsz akkor használd a Flood controlst.És oda írd be hogy melyik outputon van a lézer áramellátása.

000000000

Heló! kösz a tippet! Kipróbálom flood-al! Te mekkora sebességgel tudsz mozogni kopogtatás közben hogy a kopogtatás kapcsolgatása ne fogja le a tengelyek sebességét?