Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Persze. :)
de én látok ezen keresztül.
Egyébként ha úgy nézed a dolgot, Neked sem kellene látnod. A gép dolgozik, az alkotó pihen. :)

000000000

Mivel hogy szoktam javítani orvosi eszközöket, ezért már láttam olyat ahol a páciensnek szinte fekete volt a védőszemüveg míg a dokinak majdnem  víztiszta.
Erre céloztam a páciens vagy a dokit védő cuccra.

43pbwjg8s

Ebben igazad van. ez teljesen sötét. Csak azt látom benne, ahol a lézer dolgozik.
ez is több mintha simán nyeletném a szememmel a szórt lézert. Biza ennyire tellett. :(
Kicsit olyan a feeling mint a hegesztő pajzsnál.

robokacsa

000000000

Üdvözletem!
Tudna valaki segiteni abban hogy a www.machsupport.com- ról telölthetö "Engraving Trigger Plugin"-t hogyan lehet mach-ba beileszteni,lézer gravírozáshoz használnám.Köszönöm!

robokacsa

nem az a fajta, amikor hullámos vaslemezcsíkok hullámpúpjai össze vannak szegecselve, vagy ponthegesztve?

D.Laci

a mach3 plugins könyvtárába rakod, ott elinditod (2x klikk).
mach3 elindit
config menü
config pugins
az engravet engedélyezed (enable pipa)
ok
mavh3 ujra indit.

000000000

Köszönet a gyors válaszért! Ami persze millió újabb kérdést vetett fel, de ennyivel természetesen nem terhelnék senkit. Tudnál valami frankó írott anyagot ajánlani (pdf, doc, vagy hasonlók), amibe beleáshatnám magam? Elég elszántnak érzem magam a megvalósítás tekintetében, de anyagi korlátok vannak és sajnos olyan ismerősöm sincs, akinél egy már megvalósított lézeres / CO2-es megvalósítás "ketyeg". CNC-s találkozóra is mennék, bár nem tudom, hogy lézermasinákat szoktak-e oda vinni.
Üdvözlet!

c2nsu773m

Nézd meg az épűl a lézergépem című rovatomat.

bznc93pf5

lézermegmunkáló gépet keresek max 10ezer euróig.
SÜRGŐS!!
munkaterület méret 2440x1300mm, megmunkálando anyar, plexi, műanyag lemez, alu, réz, 3mm Mdf

robokacsa

én is megnéztem a géped, immár sokadszor, de még csak most fedeztem fel, hogy te a hídon utaztatod a csövet???
ennek van valami gyakorlati előnye, vagy csak úgy jött az ötlet?

c2nsu773m

Rengeteg előnye van, a beállítás sokkal egyszerűbb , a nyalábot 1600mm-nél nem szokták tovább utaztatni.

c2nsu773m

Persze vállalok ilyen munkákat a gépemre!
Sajnos az én gépem pont kiesik ebből a tartományból 2400X1500-as

000000000

Köszönöm D.Laci! Sikerült a telepités!

bznc93pf5

az alapanyag mérete 2440x1220mm öntött4mm víztiszta plexi 83 tábla megmunkálás, a rajzot és az alkatrészkiosztást én készítettem.