Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

sunraw

Apró próbáim voltak már, inkább csak szivacson. Lehet, hogy ez az 1W kevés lesz. A hűtésén dolgozom még, bár mindenki mást mond. Kell-nem kell, inkább lesz:)

dcsaba

Legfontosabb dolog a hűtés... A lézerdióda csak egyszer megy 60°C fölé...

c2nsu773m

Most miért mondod , hisz nem tudtam segíteni!
A bolt nem válaszolt időben ,sőt később mondott egy 30e ajánlatot.

sunraw

Üdv! Én is 27+áfás ajánlatot kaptam. Most egy váci hegesztéstechnikai boltból várok ajánlatot.
Rágyúrtam a hűtésre, kapott egy csini, nagy légáramú ventillátort, plussz kapott egy digi hőmérőt is, biztos ami biztos.

sunraw

Az adatlapja szerint 25 az optimális, 40 a max.

43pbwjg8s

Bocsánat!!!!
Most mér rémlik.
De az volt tuti, hogy Téged ajánlottak.

De közben beugrott:
Orvosi lézerben kerestem ilyen hullámhosszút és A készülékhez lehetett venni a beteg számára használatos védőszemüvegből. 10 alatt volt.
Sajnos bazira nem találom a megrendelés levelét és az oldalt. :(

sunraw

Sziasztok!
Azt az oldalt én is megtaláltam. A beteg részére való az jó? Nem inkább a dokié kellene?

43pbwjg8s

Szerintem mindegy melyik oldalon védekezel.
A beteget lövöldözik vele nem a dokit!:)

000000000

Ez mind szép és jó, csak míg a betegnek nem kell látni semmit vagy csak alig addig a doki jó ha látja is mit csinál.
Remélem érted mire célzok.

000000000

Üdvözlet!

Tanácsot szeretnék kérni az alábbiakban:
meglévő, saját tervezésű marómotoros gépem mellé építenék egy félvezető lézeres megoldást, amivel 3 és 4mm-es rétegelt falemezt szeretnék vágni. Egy 10mm/másodperces vágási teljesítménnyel már elégedett lennék.
A kérdéseim pedig: véleményetek szerint mekkora a minimális lézerteljesítmény a fenti igény kielégítésére? Milyen hullámhosszúságú dióda után kutakodjak? Természetesen áramgenerátor, optika, hűtés és minden járulékos dolog beszerzési helye is érdekel.
Segítségeteket előre is köszönöm!

c2nsu773m

Az minket is érdekelne!
A mit te keresel az még nem érhető el a hobbistáknak!
3mm-es rétegelt lemezhez legalább 60W kellene hogy gyorsan is tudjad vágni.
A diódához az optika igen macerás nem is beszélve a dióda áráról.
Jó pár diódát fogol elfüstölni mire sikerűl hozzá csinálnod egy áramgenerátort.
Ha 10mm/másodpercel szeretnél vágni ahoz elég lenne sokkal kevesebb teljesítmény is de akkor a vágási rés igen megnőne és eléggé szenes lenne a felület.
A meglévő marógépre nem igazán jó felszerelni érdemes külön gépet csinálni.
10640nm

robokacsa

valaki tudna segítséget adni abban, hol találok védőszemüveget co2 laser-hez?
esetleg gépet leburkolni mivel lehet, úgy ,hogy azért látni is lehessen mit csinál a gép közben?

robokacsa

hol lehet ilyesmi frankó lábtörlőrácsot találni???
baumax vagy ilyesmi helyen?

c2nsu773m

Vasáru boltban vettem , Plexiből csinálhatod a búrkolatot sőt üvegből is mind a kettő elnyeli a sugarat!