Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Kristály Árpád

Halihó!

Hozzá értő ember....hez kérdés:
Mire használható?
http://www.hqelektronik.hu/info/hu/le_dh075-905.html" TARGET=_fnew>75-Wattos Lézer dióda....

Antal Sándor

Látom neked is küld a HQ hírlevelet.
Szerintem cnc viszonylatban semmire nem jó.

Kristály Árpád

Oké!
De akkor mire jó?
75-Watt....

robokacsa

ami az adatlapon van dióda, az szerintem mint visszajelző, normál led dióda funkcionál.
lézerként tuti sehogy.

robokacsa

vagy a kép lett összekeverve...

svejk

Ott van az adatlapján minden, az alkalmazások is, pl.méréstechnika.
Meg ugye az is hogy impulzuslézer, 1-100ns impulzusokhoz.
Zavarhatod vele pl. a Fámát. :))
Olvass és gondolkozz!

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/Micimack%f3.JPG" border=0>

Antal Sándor

Az adatlapon azt írja hogy pl.:távolság mérő eszközökben,autós sebességtartó és "ütközést megelőző" elektronikákban használják.
Szerintem a működési hullámhossza(905nm) sem alkalmas a megmunkálásra,ráadásul ha jól olvasom 100 ns impulzus szélességgel lehet hajtani.
Úgy tudom a távközlésben használnak hasonlókat a hosszú üvegszálas fénykábelekhez.

robokacsa

csak néztem, láttam(képet) és nem gondolkoztam.:)

Szalai György

Hát pedig az egy frankó, pulzus üzemű lézerdióda.
Ellőhetsz vele a Marsig egy darab 75 watt fényteljesítményű, egy milliárdod másodperc hosszúságú impulzust és utána várhatsz ezerszer annyit, a következő lövés előtt.
A kitöltési tényező max. 0,1% lehet.
Ajánlott felhasználás: Lézeres érzékelőkben, távolság mérésre, pozicionálásra és a védelem területén.
Ha elolvastam akkor már hozzáértő vagyok?

Kristály Árpád

[#confused][#wink][#wave][#worship]
Köszönöm a kimerítő választ!!!
Apropó....Gyurka a mai napig várom az ajánlatodat...
Üdv.: Árpi

bznc93pf5

cnc-hez keresek co lézert és vezérlőelektronikát

c2nsu773m

Keresd T.Robit.

De aluminiumot és rezet nem tudsz vele kaparászni!

sunraw

Sziasztok!
Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy egy 1W-os 808nm-es diódához, hol kaphatok idehaza szemüveget, esetleg üveget/plexilapot?

43pbwjg8s

Egy sorral lentebb Török Tomi! Nekem Ő segített!

sunraw

Neked is ilyen hullámhosszú diódád van?