Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

5W -os áramgenerátor tömeggyártás indulni fog nálam rövidesen ha érdekel valakit. :)

de miért marjátok egymást????  
Mindannyiótoknak igaza van. El lehet ezt mondani kedvesen is! :)

Inkább azt mondjátok meg, hogy 808nm 3W hoz illik-e, és ha igen honnan vegyek vésőszemüveget vagy lapot?

Tomi, nincs gond, és is el szoktam felejteni sok mindent. Sőt! Kérlek ne vedd magadra!!!

43pbwjg8s

Psoft!
Ha kell segíteni tudok annyiban, hogy az egyik lézert elhozom Tőled! :) :)
ha galvózik valaki, akkor lehet tud olcsóbb F-tetha lencse megoldást esetleg?
Igazándiból nem akarok venni(pééz nuku), csak az egész működésén és a beszerzési lehetőségeken megyek végig csak elméletben. Már majdnem olyan igy mintha megcsinálnám. :)

000000000

http://www.akupunktura.com/hu/product/goggles-for-laser

én itt találtam olcsón, máshol 200euro körül.......de ez nekem sajnos nem jó, az enyém 930nm-es.
  Legjobb tudomásom szerint 1Watt-tól már első osztályú a lézer és ezért még a visszaverődő sugár is okozhat szemkárosodást.

Mennyiért fogod vesztegetni az 5wattos drivert???Milyen megoldásokat fogsz alkalmazni a védelemre?

PSoft

Mindjárt kiszámolom mennyi Bikavér,.... oszt má viheted is.:)))

43pbwjg8s

Szia gege!
Anyagárban+posta.
Ezen az ember nem gazdagodna meg úgysem. Eleve nem látom értelmét a nyerészkedésnek semmivel.
Szerencsére sokan vannak így a mi oldalunkon.
Segítjük egymást erről szól az egész.

Vettem egyet, az egyik elektromos "barátunk" szétcincálta szépen, majd új komoly nyákrajz. Az első kettő adag alkatrészt holnap hozom el a bótból ha minden jól megy.  
Az 1W-os áramgenerátorhoz szintén.
Ha lemennek a tesztek, és kiderül egyáltalán mire lehet használni, akkor mindenki eldöntheti, hogy akarja-e vagy sem, majd amennyi kell belőle annyit csinálunk és annyi dióda+optika szettet rendelünk le.
Szintén anyagárban.

A 3-5W-osnál a legdrágább dolog az egészen a borda és a venti lesz.  
De az egész le lesz írva dokumentálva a mi oldalunkon.

43pbwjg8s

Teheneket láttam legelni. Azt kivéreztetem Neked. :)
egyébként ha van kidobandó (de most tényleg) bármi hibás alkatrészed amiből lehet tanulni szívesen venném. Mi mindezekről írogatunk odaát a kéken, és ugyan bénán kezdő módon de próbálunk rájönni a mikéntekre.
Most éppen a lézerszinterezés (elvileg mert az ami sikerült eddig az siralmas:) ) a téma. :)

PSoft

Látogass meg egyszer.

De,.... minimum két ilyennel gyere,oszt jól megpakoljuk Őket.:)))

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/kamion_sziki_01.jpg" border=0>

c2nsu773m

Nem felejtettem el de a boltban otthagytam a tel számomat hogyha megvan a szemcsi szoljanak de még nem hívtak!!!
De holnap reggel bemegyek érdeklődni!

c2nsu773m

Hidd el én sem kaptam sok segítséget és már itthon a lézeres betegségem miatt a családi béke is kockán forgott.
Több száz kilómétert utazgattam azért hogy megtudjak némi infót másoktól és lássam hogy ők hogyan is csinálják, aztán törtem el csövet, tettem tönkre számos servó motort és vezérlőt, kockáztattam nem kis összegeket azért hogy a kinai mit is fog kűldeni, estéket bújtam a neten...stb...
Szóval az a gép amit építettem nem kis energiámba és pénzembe kerűlt ,de ezt nem tettem közzé itt a fórumon egyszer sem, de ha kérdezel valamit és tudok érdemben válaszolni akkor biztos segítek!!!

000000000

HU köszönöm mindenkine ezzel el leszek egy darabig

000000000

gondolom a drivert illetően, lesz a venti meg a borda a legdrágább alkatrész, nem?!a dióda magában annyi, mint az egész tápos,áramgenerátoros optikás hóbelebanc.......vagy tudsz olcsón diódát esetleg????

43pbwjg8s

Tomi!
Most már hagyd! De nagyon köszönöm igy is!
A lenti linken lerendeltem a betegeknek valót (az való nekem ugyis) :).
Ez még tűrhető ár, ha a szemem épségét nézem akkor meg aztán....

43pbwjg8s

Igen csak a driverről van szó.
Sajnos 1W felett nem is merek nézni diódát....
Igazándiból ez is olyan mint sok más. Az egyik részét megcsináljuk a lehetőségeinkből, a többi meg nincs. Majd lesz egyszer, de addig jó lehet másnak jeligére.

Bezzeg ide kell írnom mert nem jöttök át egy kis diskurzusra hozzánk. Jusztis nem szokok ide vissza! :)

000000000

megyek én cseverészni oda is,csak told a linket!Aztán ha lesz időm dokumentálom Nektek kis lézeremet!

43pbwjg8s

Megköszönjük, ha nálunk is segítesz:
http://www.hobbycncart.com" TARGET=_fnew>hobbycncart