Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Én sem tudom, de biztosan nem hobby méret!

2c77kibr4

Szia Bodi! Biztosan nem, de erre kellene megoldást keresnem. Nagyon tetszettek a bemutatók Fehérváron :-) Üdv, Gyöngy Attila

000000000

Ha az emlékezetem nem csal akkor a 3mm-es alut 1200-1500watt körül vágtuk nitrogén segédgázzal.
Hogy milyen kitöltési tényezővel meg frekvenciával arra már nem emlékszem mert az legalább 5 éve volt.
Sajnos a régi lézeres füzetemet valakinek elajándékoztam.
Ekkora teljesítmény már közel se hobby kategória.
Acél 6mm-es lemezhez viszont 500-600 watt már elég volt oxigénnel.

ewssp032s

meg szerencs, hogy, az ugyved nem vette eszre, :))
Amugy igy van helyesen.
Koszi.

000000000

Sziasztok!
Kicsit visszaolvastam a topicot, de nem találtam kérdéseimre választ, úgyhogy feltenném őket. Nemrég üzemeltem be CO2 lézeremet, erősen gyakorlok vele. Az asztalom teli lemezes nem túl sok perforálással, ki szeretném cserélni rácsosra. Méhsejt-szerű lenne a legjobb, de nem találtam rá eddig beszerzési forrást. Tudna valaki ajánlani valamit?  
Köszönöm előre is.
Üdv
P.

xkbv3nx0d

vágj magadnak? az nem járható út?

xkbv3nx0d

ja bocs hülyeség... lézer nem plazma

xfg6v697j

000000000

Köszönöm! Pedig ismertem is őket, de nem jutott eszembe... És még egy kérdés: Ha a fejlevegőt kicserélem semleges gázra, mondjuk nitrogénre, elképzelhető, hogy fa vágásánál nem lesz annyira égett a kontúr?

c2nsu773m

Nem!
Nincs értelme nitrogénnel fújni, ez tapasztalat!
Le szokták ragasztani a vágott felületet vagy a gravírozandó szöveg helyét, és úgy munkálják meg...
Egy képet a gépről!!!!!!

000000000

svejk

Ez valóban egy kép.

svejk

Már nem vagy újonc, ne feledd használni a "válasz" gombot!

VighLajos

Szerintem sem!
A szenesedés oxigén nélkül is bekövetkezik. Hűteni kell, vagy betartani az egyéb előírásokat: előtolás, stb.

c2nsu773m

Amúgy én vettem sima lábtörlő rácsot (1500/db) 2db-ot ,sorba raktam és nagyon frankó!