Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

lehet!
csak nagyon nagy vákum kell hozzá :(

000000000

ez csak természetes!De majd csak a jövő héten, szabi után....[#eplus2]

s7manbs8

Vagy y320 körül lehet olyat venni állítólag, ami jó ehhez már. Az is valami kínai cucc, mint sok minden más is mostanában.

s7manbs8

PSoft

Hát,.... ez az.
Mi is van a tükrömmel?:))
Mutassak képet?....mekkora a szakállam.:)))

s7manbs8

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem szebb lett e a PSOft a legutóbbi héten ?

s7manbs8

szépült e a.. javítottam a rímelést :)

PSoft

Te,egy pályatévesztett elektron vagy,
amelyik csak úgy kering,kering,......:))

sasi

„.. 3 lencse 3x annyi veszteség”

Ebben valami hibádzik, ugyanis a drága optikák lényegesen több tagból állnak, mint az olcsók, miközben jobb a fényerejük. Hasonló fókuszú optikát lehet néhány tizesért is és több millióért is kapni.
Kulcsszavak: elemi prizmák, konvergencia hiba, törésmutató, optikai torzítás, fényerő, a reflexiót, és annak csökkentését már © mambablack említette.

PSoft

Ha szétszedek egy szkenner,lézernyomtató,vagy fénymásoló optikát,legalább három lencsét találok benne,egymásután "fűzve".
Biztos,hogy nem véletlen.

000000000

van olyan egy darabol álo réteges lencse hogy nem nagyon lehet meg mondani sem hány rétegböl áll fel egy egyszerü példának digitális fényképetö gépek szinte ilyen lencsékel vanak tele...

000000000

dioda kélépö nyalább kb 30fok vagy nagyobb 1 lencse nyalább rendezés.. 2 lencse párhuzamositás ...3 lencse nyalább koncentrálás! ez egy minimálos optika egy dioda elé!:)

000000000

bocs ez nem neked ment célosan!  
mindenkinek...

wcsxp0uxa

Ha a csillagászatból indulunk ki , ahol tényleg óriási árkülönbségek vannak (árban) ,az én összegzésem a következő: közepes minőségnél a tapasztalatom alapján a minél kevesebb a lencse tag annál jobb. A többtagú ,drága ,kényelmes betekintésű , jó szélkorrigáltságú lencsék (7-8 tag) esetén pedig az előzőekben felsorolt képességeket kell megfizetni .Ám egy négytagú Japo ortho lencse középen (olvasataim alapján) jobb képet produkál akkor is. árban 10:1 -hez az arányuk . Aki szeretne az optikai elemekről ,fénytanról ,meg hasonlókról olvasni ,ajánlom Gyulai Pál honlapját ,meg az egyéb távcsöves fórumokat.

000000000

valahol erről beszéltem,h megéti-e plusz 20-30 vagy akár ennél is több ezer huf azt a pár% teljesítmény növekedész vagy fókuszpontosságot vagy bármit.beszéltem optikussal,a barátnőm pedig végzett fotoriporter és van olyan objektíve ami közel millás értékű és egylencsés (nem tudom,h több rétegű-e,de egy objektívben van hely egymástól külön is elhelyezve több lencsének,szóval valószínüleg igen),és a testtel együtt összesen két lencséről beszélünk és jobb képet ad,mint a -biztosan tudni lehez róla,hogy több lencsés és hasonló értékű- másik objektíve,hasonló célra.....mondjuk itt nagy szetepe van a márkának is!!!de Uraim,elveszünk a részletekben!!!nekem megér 3ezet huf "pénzkidobást" ,hogy megtapasztaljam,mit is tud egy 5w-os dióda szimpla fókuszlencsével.a eBayes dealerem és 1-2 külföldi lapon fellelhető diódád lézeres kivitel is csak egyetlen egy lencsét használ.ha nagyon rosszak lesznek a tesztek,beruházok komoly optikára,de ha nekem megfelelő eredményt hoznak,nem misztifikálom túl a dolgot!kb.hónap közepére igérték a diódát,utána csinálok videókat próba "égetésről"....