Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

c2nsu773m

Végre valaki visszaolvassa a lézeres topikot!

c2nsu773m

Ez az olcsó dióda a végén kurvadrága lesz!!!
Ezt most megmondom!!!

c2nsu773m

http://cnctar.hobbycnc.hu/TTamas/Laser/PWM%20laser1.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/TTamas/Laser/PWM%20laser.jpg" border=0>
Tessék ezt tudja a Mach3 , iszonyú munkával tudtam kipréselni belőle!!!

000000000

pár évig foglalkoztam vizuális részével csak tapasztalatokat probálgatok irogatni a forumra kezem alat megfordult lézer tipusokra de az ipari része sem bonyolultabb a hogy átlátom....

000000000

én részemről ilyenről nem is álmodom!belinkeltem egy videot (orosz srác 5w lézere) nekem az a cél!

rbbhbyvfs

HG5BSD nem egy amatőr hívójel? Könnyen kiderítheted ki is az, talán tudna is segíteni?

000000000

már megnéztem az adatlapját..... ha minfen igaz magyar,írtam neki üzenetet is!de azért köszi sz ötletet!

000000000

Na,ahol most tartok a netes kutatásaim alapján: nekünk elég egy fókuszlencse,amely az infra tartományú fotonokat fókuszálja a munkadarabra.Ha lázható fényű lézert szeretnénk,akkor: dióda>>>fókusz lencse>>> kristály(amely megnöveli a hullámhosszt)>>>plánkonkáv lencse>>>kristály,mely felezi a hullámhosszt (mint ahogy fizikából tanultuk,ahogy a nap rásüt a prizmára és kijoön a "szivárvány",úgy fekezi le a felgerjesztett 1012nm -t 506-ra,látható zöld színre)>>>plánkonvex.  mint kiderült ez a pumpálás,de mindennek az alapja egy infra dióda.Az,hogy ez mekkora teljesítmény növekedést jelenthet (az energia törvény értelmében szerintem semmit) nem tudom,de lehet,h hatásfokot lehet vele javítani.... utána olvasok,mindenesetre a kristály ha "gagyi" szétrobbanhat...

s7manbs8

c2nsu773m

Danibának van működő diódalézere, talán egy pusziért segít neked!!![#nyes][#love11][#nevetes2][#awink][#help]

000000000

fórumon nem ismerkedem! de jó hogy szólsz.....a nagyöregek csak röhögnek rajtam,h szenvedek mint diszmó a jégen

000000000

'dióda.Az,hogy ez mekkora teljesítmény növekedést jelenthet' semekorát kb 10% lesz a kilépö 532nm tartomány enyire képes a dpss laser hatásfoka.....
1W 808nm>>>>kYVO4(1064nm)>>>KTP (532nm) >>>kb  100mW haszunos hulámhossz!
ezel maximum hologramot lehet csinálni ha van ehez is kedved!:)
nem kel semi kristály a 808nm diofád elé csak meg felelö lencse kombinácio!

000000000

igen tudom,a kristály csak a láthatóság miatt kell,vagyis annak aki diszkózni akar...én megmunkálni.de azt hiszem pontot a dolog végére csak ugy tudok tenni,ha kontaktolok ezekkel az optikusokkal.... nem mintha nem hinnék neked,csak bízom abban,hogy megúszható enélkül is ( értem ezalatt azt,amit már irtam,h lehet,h nem éri meg pár % hatásfoknövelésért még két lencse)

000000000

nem a pár % a lényeg hanem a kapot nyalább paraméterei több lencsés megoldásnak az a bizonyos kis átmérö 0.1 mm pl!:)

besirkyjh

Sziasztok .

Ezekböl a DVD irokbol a lencséket nem lehetne használni ? és ha igen melyiket ?
Csak kisérletezni a fokosszal mielött pénzt tesz bele az ember a bizonytalanba .