Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

c2nsu773m

Kezded kapisgálni!

s7manbs8

Azért nem tudnak lézer ágyút se csinálni kis dióda méretben ?

ebalint

És elektron ágyút?
[#vigyor2][#vigyor2]

000000000

Nos,megvan a kiszemelt 5w-os dióda.Bár nekem a TO3 tokozás a szimpatikus (könnyebb hűtő bordát csinálni hozzá),de mostanában inkább a CMount tokozás az elterjedtebb.Gondolom ez nem véletlen.Tipp,ötlet,tanács???
  Valamint vki 7ezerért akar rámtukmálni áramgenerátort.Ha ez tipus specifikus (a diodához való) érdemes megvenni......gondolom csak szívnék vele ha én akarom megcsinálni "fillérekből" /alap tudásom megvan hozzá,de éleszteni nincs sok türelmem.../
Vagy,nézzek bármilyen lowcost áramgenerátort ami kielégíti a diófa áram ill.fesz. igényeit????
Fókuszlencsére lowcost tipp?vagy 3ezerért nem sok egy ilyen???

svejk

Gondolom van benne monitor dióda, tehát akármilyen egyszerű áramgenerátor nem jó, vagy legalább is illik kihasználni a szabályzás lehetőségét.

s7manbs8

Kezd engem is érdekelni ez a lézerezés, beoltódtam, legalább valami kis diódás bigyót meg csinálhatnék.

wcsxp0uxa

Van egy cég .Unioptik Bt nevük ,kis szériát is vállalnak .Szerintem minőségi fókuszírózót tudnának készíteni .Több darabnál lehet még árban is ugyanott lenne.

000000000

monitor dióda?ez vmilyen "figyelő" ...gondolom akkor ez a szabályzás lelke.mire jó?túl kicsi áram v.fesz vagy pont túl nagy elleni védelem?? vagy "csak" egyengeti a dolgokat.Honnan tudom meg egy dobozolt kivitelből,h tudja-e ezt??ez fel van tüntetve?vagy ha KIT-et szerzek be a kapcsolásban hol található??? /azért kérdezek ennyi hülyeséget,h át ne verjenek,nameg szeretem tudni mi,hogy müxik/

ewssp032s

Sziasztok !
Tapasztalt CO2 lézeresekhez szolok. Meg tudnatok nekem mondani, mibol lehet tudni, hogy egy CO2 lézercső mar a ereje végén van ?
Egyszerüen csak maximalis kapacitáson nincs ereje, vagy külső, latható nyomokbol is lehet latni.
Válaszokat előre koszönöm.

svejk

Őööö... igazából nem ismerem ezt a technikát.
Régebben olvasgattam róla, az RT-ben is volt cikksorozat, igaz ott kisebb teljesítmények játszottak.

Tehát ha van monitordióda az a lézerteljesítményt figyeli.
Erős hőfokfüggése miatt önmagában az áramgenerátor kevés lehet.

De hangsúlyozom nem ismerem eléggé a technikát, lehet már más irányba terelődött a technika.

Ha nem titok akkor linkeld be a kiszemelt diódádnak az adatlapját, kíváncsi lennék rá.

000000000

itt az egyik link:

http://cgi.ebay.com/4W-980nm-High-Power-Laser-Diode-Brand-New-DPSS-/270764348366?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f0ad013ce

és a másik,ami gyanítom ugyan az lehet:

http://cgi.ebay.com/5W-808nm-High-Power-Laser-Diode-Brand-New-DPSS-YAG-/280672862178?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item415967ffe2

...habár a hullámhossz nem egyforma a kettőnél....valamint az elsőnél feltüntetik a tényleges kimenő teljesítményt /4W/, míg a másiknál nem...érdekes.Vélemény??melyik a "jobb"??? ha az árakat is nézzük 85 vs. 130 dodó...

nmnrsytc

Tisztelt gege !

Mielőtt még ezeket a diódákat megvennéd ,én is javasolom ahogyan itt már más is tette, nézz utána ,hogy mit tudsz ezel a hullámhosszal megmunkálni hiába a jó ár ha szinte semmire nem lesz jó csak papírt meg műanyagot égetni.

000000000

pontosan ezért fórumozok......hogy utána nézzek dolgoknak,meghallgassam tapasztalt lézeresek véleményeit,tapasztalatait.Bár tudom,h a diódás lézer kispálya Nektek de nekem nincs szükségem többre,csak esetleg annyira,h valaki megmondja,h "ezt ne vedd meg mer ez nem lesz jó" vagy "a másik lehet,h drágább de ezen nem érimeg spórolni" stb....

000000000

ismerkedsz a lézerekel?
mindenféleképen ird le az el kébzelésedet mi is lene a végcélod megmunkálási szempontbol!
ezel a 5W 808nm ir diodával lehet csalodni fogsz ehez még oltári sok minden kel hogy üzembiztosan müködnjön lencseredszer .....szabályzo eletronika ezek még  kb a dioda árának még 2x rászámolhatod!:)

000000000

Fiber lesert nem tudnád használni?