Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Majd én megpróbálom. Én nullától tudok szabályozni.  

KoLa

Köszi a fárdtságot [#eljen] legalább kiderült ez is! hogy mit vés a lézer egy vonallal![#worship]Köszi!

KoLa

Danibá! várom az eredményt!

PSoft

Tiéd a lehetőség.:)

PSoft

Húúú,... de elfáradtam.[#vigyor2]

Elárulod milyen projecthez kell(ene)?
Esetleg,... légypiszkot bekeríteni az ablakon?.:))

nmnrsytc

Kissebb fókusztávolságú lencsével kellene próbálni, az finomabb rajzolatot tud.

000000000

Kösz a megbízatást és a bizalmat:))
Jól kierőszakoltam:))

000000000

Az engem is érdekel?
Mi ez a nano technológia?

000000000

üveg igy viselkedik hő hatásra sajnos....
plexit vagy ...akril helyetesiteni lehet még jobbak is otikai tulajdonságra és nem patogzanak ki sem koncetrált hö hatásnál sem:)

PSoft

Nameg,... az se volna baj,ha nem kínai volna az a lencse.:):((

Két lencsém van,50-es,meg100-as fókuszúak.
Ezek ezt tudják.:(
És ehhez,még tedd hozzá a csövet,tükröket,ami szintén zenész.

Láttam már nemkínai lencsét dolgozni,nem kínai csővel,meg nemkínai tükrökkel,hatalmas a külömbség....

nmnrsytc

Galvófejes lézerrel sima ügy lenne az 1X1mm-es négyzet. Egy 60mm-es fókusztávú lencsével 0.2mm magas szöveget lehetett írni ami nagyítóval tökéletesen olvasható volt....  
Persze ez már nincs nálam :(

PSoft

Tényleg. [#falbav]

Ezt akartam még kérdezni a KoLa-tól.

Plexi,vagy valamilyen akril nem jó az üveg helyett?
Lehet,hogy azzal menne.:)

nmnrsytc

Hát azt elhiszem ,hogy jobb volt a "nemkínai" de gondolom az "nemkínai" árban is van :)

c2nsu773m

Miért nem tudod levenni a teljesítményt 0-ig?
A lézertápon van két csavar azon kell állítani, vagy 10W alatt nem hagy nyomot az üvegen?
Hiába veszed fel 600-ra a sebességet nem tud felgyorsítani a motor max talán 50-ig!

PSoft

Ugye,a LaserCut-ban százalékosan állítod a power-t.
Biztos,hogy karcolná az üveget 10W alatt is.

Lehet,hogy nálam nincs valami jól beállítva,de ha 27% alá viszem a power beállítást,egyszerűen nincs lézer. [#nemtudom]

A 27% az 50W-os csőnél pedig 13-14W-ot jelent(ha igaz).
Egy lassú 5-8mm/sec.-os vágáshoz,ami az üvegnél az 1X1mm-es négyzethez jó lenne,nagyon sok ez a 14W.

Milyen két csavar van a lézertápon???
Erről mondhatnál többet.
Mit is állítasz azzal a két csavarral?
Van róla valahol leírás,illusztráció?