Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

svejk

Még a normál szita film is jó szerintem.
Akarattal is alig lehet lekaparni az emulziót.
A házilag lézerrel készült filmek természetesen korántsem ilyen tartósak.
Úgy ahogy mondod, 4-500Ft egy A4 de érdemes film szélességre tervezni. Pár oldallal élete végéig méricskélhetne. :)

sasi

Nálam ilyen feladatokra az írásvetítő fólia a nyerő, nagy felbontásban is lehet nyomtatni. Van lézerhez és tintasugaras nyomtatáshoz való.
Ha elkopott, újra nyomom, de akár laminálni is lehet.

svejk

egyébként olvasom a #2513-at és a #2520-at, de nem igazán értem mire is kell ez :(
Igaz nem is CNC esztergályozok.
Egy kézből köszörült kés jellemző méreteit kell vele megmérni és azokat az értékeket a CAM progiba beadni, vagy egy adott méretre kell kést köszörülni, így valami olyasmire kell mint az optikai köszörűsnek?

robokacsa

csak egy kis megerősítésre várok, vagy épp cáfolásra. co2 laser teljesítményét vágást, vagy épp gravírozást, a gerjesztés feszültségével szabályozzuk?

horcsab

Nem, az árammal. Mivel a gázlézereknél is áramszabályzást kell alkalmazni. Igaz az áram pedig a feszültségtől függ, de ebben az esetben nem lineáris.

robokacsa

MPC6515 vezérlőhöz, úgytudom kell hardwarekulcs, vagy az csak a lasercut 5.3 hoz kell? és létezik a free változata ennek a proginak??, vagy a vezérlő megy más programmal is?

000000000

"Diódásoknak" [#wink] :
megérkezett az 5w-os amit rendeltem.A fókuszlencse,amit adtak mellé szerintem teljesen használhatatlan,amolyan kulcstartós pointerbe való....azért kipróbálom,de a dióda kilépő szögei 15/40' úgyhogy biztos nem lesz jó.A tesztelésekhez szerzek egy jó 20mm átm. lencsét.Egyenlőre csak az áramgenerátorom van meg (és bár sajnos nem gyári Shino,mentségére legyen mondva,h TTL jelszinttel vezérelhető),a labortápom meg nem tud 5Ampert....úgyhogy még tápot is kell építenem.Utána publikálom az áram hangolást meg a teszteket.

PSoft

Hát,most megfogtál.:(

Használom az MPC6515/LaserCut összeállítást,de... hogy melyikhez van a kulcs???

Valószínű,hogy az MPC-hez,ugyanis telepítéskor választható beépülőket ad ACAD-hoz,és Corel-hez is.
A Corel-est használom,és olyankor nincs LaserCut.
Vagy,... olyankor is fut a háttérben? [#nemtudom]

000000000

lasercut hoz van hadwerkulcsos védelem!
lasercut csak a hozá kifejlesztet MPCxxxx hadwerhez jo!:)

000000000

KoLa!  
Sajnos, nem lehet lézerrel szép vonalat húzni üvegbe. Nagyítóval nézve, kráteres.
A felületre kell ráégetni valamit.

c2nsu773m

Minden Laser Cut hardwerkulcsos sőt még hardwer is van hozzá!
Mégha lenne egy tört verzió akkor sem érnél vele semmit!
Miért nem veszitek az MPC LH vagy LV , pont ugyan olyan jó és csak felébe kerűl!

PSoft

Olvasható ez a kulcs?

Jó lenne belőle egy másolat(az enyémnek a másolata).
Hátha történik valami az eredeti-vel.:))

000000000

több kulcs ugrik egy ilyen hadwere védelembe az az usb kulcs memoriában nem egy fix titkositot számsort képzelj el ez mind még elég erös algoritmus titkosités alat pl aes 128..256bit!:)

PSoft

Na ugye,.... megmondtam,megmondtam.:)))

Viszont a paszta,.... átgondolandó!

robokacsa

akkor úgy is felteszem a kérdést, hogy ha rendelek egy mpc vezérlőt, akkor kapom hozzá a lasercut programot kulcsal, tokkal vonóval?