Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

iv43r83d

Sajna az elektronikához nem nagyon értek de holnap megnézem és jelentkezem!

000000000

Ha a vezérlő típusát írnád meg akkor utána lehetne nézni mi is ez.

000000000

Régi Isel vezérlők is ilyen felépítésűek. L6203 / L297
Az alábbi képen már egy újabb verzió látható, de a régi is így néz ki.
Mondjuk ezekből az Isel-es vezérlőkből is alakítottam át párat Mach3-ra.

jani300

Nos ,mondhattátok volna pár éve is .
ISNC LK1/2-B a panel kódja , E. GEENEN ELECTRONIK.
Ez csak a végfok , a léptető meghajtó .
Magát a kártya részt , később megnézem .
Lényegtelen , de kíváncsi vagyok .

000000000

Ez maga a léptetőmotor meghajtó, ehhez a megfelelő pinekre rá kell kötni egy 1200-1500 Forintos IO kártyát és működik !
A régebbi vezérlőknél a Step pulse értéket 15-re kellet tenni és invertálni a kimenetet és már működött is !
De eléggé fapados ez a féllépéses szanaszét rezonálós vezérlő.
Kezdésre elmegy, de mint tudjuk mindenki rendőrnek születik, de vannak akik tovább képzik magukat !
Tehát mint írtam kezdésre elmegy, de még egy Leadshine M széria is megeszi reggelire, rezonancia terén mint hangban és sebességben is!
A DM vagy AM szériák meg fényévekkel rávernek mindenben !
Nem véletlen az Isel honlapján sem található meg a régi vezérlő.

jani300

Kezdésre elmegy, de mint tudjuk mindenki rendőrnek születik, de vannak akik tovább képzik magukat !
Köszi ! :)
Kibogarásztam én a bekötést , de ebből már csak dísz lesz ... Nemrég vettem itt egy dq860ma t , majd ha nagy hó lesz megnézem mire megyek vele .
Az hogy a régit törlik ,nekem kicsit parasztságnak tűnik ,
technika történet ,mi avval a baj ?
Ennyi erővel büntethetnék azt is hogy aljas módon használni merészelünk akár 100 éves gépeket is .
A helyi autóklubból jöttem épen . Láttam 6kerekű tréleren két öreg "rosszt" . Most akkor azok miért érnek 10 millákat ?

000000000

A DQ860MA a kinai Leadshine kinai koppintása [#hehe]
A Leadshine M szériával egyenlő tudású vezérlő.
Tartóssága számomra még ismeretlen, de majd beszámolsz róla. [#papakacsint]

jani300

Utána néztem már , nem digitális ?
Hátaztán ... Szerintem pár nappal előtte buktam legalább 15 öt máson . Azé még itt vagyok ... :)[#integet2]

iv43r83d

Sziasztok! leszereltem a hűtőbordát és ezt látni!Van benne L 297 IC!A panelon :SECHRIST PART NO.30013 ASYY NO. 25009

000000000

Az L297 IC sajnos nem tud igazi fél lépést (az áramgenerátora mindig csak a beállított egyféle áramra képes (féllépésnél ugyebár kétféle kellene), emiatt nagy alapból a pozíció linearitási hibája. Lehetőleg ne bajlódjál ezzel a vezérlővel, egy kis vacak DRV8825 vagy TBxxxx vezérlőt használj helyette. Ha pedig sok pénzed van, MSDX és társai.

000000000

Ma délelőtt voltam a Klavio Kft-nél, és 3 féle léptető motoros hajtást teszteltünk.

svejk

Nagyszerű!
Végre egy vita ami Happyenddel zárulhat, mindenki jól jár, főleg a fórumolvasók.

fn47xk7ei

Örülök én is ![#eljen]

iv43r83d

Szép napot Tibor! Az IC cserével lehetne használni?Már ha megvan jó lenne használni és nem másikat venni!

klaviokft

Kettőről született is kép.