Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

000000000

A Leadshine AM vezérlők pedig tudnak lépésvesztés detektálni encoder nélkül !
Sőt erre van kimenete is amivel például le tudja állítani a Mach3 vezérlő programot !

000000000

[5511] számú hozászolásomban ott van kerek perec, szkópon is látható a hiba

klaviokft

Antal Gáborral egyeztetve, a Klavio tud díjmentesen biztosítani a teszteléshez szükséges motort, vezérlőt.

Robsy egyeztessünk emailben, vagy telefonon.

s7manbs8

A távcsöveknél is van iylen bemérés interferométerrel, ott is amelyik be van mérve többért is lehet majd adni, van róla papír. :) (hogy tényleg mozog)

Dakota25

Rendkívül érdekes lenne egy hirtelen változó terhelőnyomaték mellett elcsípni a mérésben olyan szakaszt, amikor a fejlett vezérlő kompenzálja a terhelésváltozást.

iv43r83d

Sziasztok! A képen lévő léptetőmotorhoz milyen vezérlő lenne jó?[#nemtudom] A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv Csaba!

iv43r83d

Pics a kép lemaradt!

000000000

Ezekhez ilyen vezérlő volt.
A vezérlő nagy rákfenéje, hogy a nyák szó szerint elpárolog a csatlakozó alatt a kis áramok miatt és utána már lépést veszt és egyéb nyalánkságok.

Hunka Tibor tudna erről mesélni.

iv43r83d

Köszi a képet és a választ!Megvan a vezérlője de nem biztos hogy össze lehet kötni számítógéppel holnap lefotózom!Ezért érdeklődtem!
Üdv Csaba!

000000000

Alábbi vezérlő Mach3-al megy.

iv43r83d

Sziasztok!Elvileg a tegnap felrakott léptetőmotornak ez a vezérlője!Kérdésem a következő!Lehet e számítógéppel használni és ha igen esetleg a bekötése?
Üdv Csaba!

000000000

Nézz bele a lelki világába mélyebben és L297-es IC keress.
Esetleg ha találsz benne ilyet akkor biztos tud step dir-t
A 4 darab L6203 arra enged következtetni, ez 8 Amper fázisáramot tud mivel ez az IC-t DC motor diver-nek használják (Full Bridge Driver)
Léptetőhöz 1 pár kell és így tud max 4 ampert. (két pár dupla áram)
Amúgy fél lépésnél többet ne várj tőle ha L297 a vezérlője.
Viszont nem hiszem ez Pacific Scientific vezérlő lenne. (ezt a típust más gyártó preferálta)

jani300

Régebben én is zavarogtam itt,  hasonló vezérlővel .
Abban is négy végfok van , de két léptetőt visz .
Az l297 benne van . két darab .
Én sem találtam rendes doksit a vezérlőről , de már lényegtelen is . De tanultam azért míg kibogarásztam valamennyire a működését , arra jó volt .
A kép ilyen , csak nagyjából ,hogy miről dumálok :)

000000000

Haver épített ilyen dupla L298-as L297 meghajtós cuccot, majd elajándékozom azt is.

jani300

A képen az 6203 okkal megy .
De festékköpőből vadásztam ki L298 ast is , motorral .
Azok is frankó ipari cuccok , csak már értéktelenek .
Elfüstöltetni azért azok nem fájtak volna annyira :)
Sok butát kérdeztem , de tanultam , az is valami ...