Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

ht0cjk58i

Ja 24Vról hajtva.

Motoros

Régifajta motor, talán még az unipoláris világból---nem illeszkedik a mostani vezérlődhöz.
Keress hozzávaló vezérlőt...nem egyszerű...., vagy cserélj motort.

000000000

Azok a vezérlők csoda, hogy még működnek !
Nekem 24 voltról az originál csomagból kivéve élt 2 percet !
És az áram is le volt véve 1.8 Amperre.
Normális megbízható vezérlőt akarsz akkor csak Leadshine veszel !
Jóval drágább, de ahogy szokták itt mondani, tisztább szárazabb érzés.

000000000

A 2mm-es trapézorsó direkt hajtása is rossz esetedben, messze vagy a hajtásdinamikai optimumtól. Így az N objektív tényező megpecsételte a sorsodat, ennyi hiba kapcsán örülj, hogy ennyit is tud  az a szerencsétlen hajtásod.

000000000

Vexta motorok nem rosszak, sőt !
És általában 99%-ban 4 vagy 8 kivezetésesek a 2 fázisú darabjaik !
Az a kinai százhuszonhatszor egymásról rosszul koppintott vezérlő ennyit tud, de azt stabilan !

ht0cjk58i

Köszi urak, veszek uj mocikat és azzal majd jó lesz. :)

Motoros

a 4 vagy 8 az igen, de szerintem ez egy régi, és csak 6 a kivezetés. A Te általad épített vezérlőnek is az vvolt a baja, hogy nem jó motorokat raktak hozzá és mire végzett addigra a rántotta is készen volt.
Pontosabban a vezérlőd teljesen OK csak a "talált" motorok nem passzoltak.
 De ez magántéma.
Még valami: szrintem a TB6560 IC az teljesen korrekt, csak a kapcsolások amiket hozzá berheltek mindenféle hozzá nem értők, és a nem illesztett motorok járatták le. Más a koppintott ál IC de én olyannal nem találkoztam.

s7manbs8

Nem is lehet mindig a vezérlőre fogni, vagy valami hülye hiba miatt is lehet hogy elszáll, rossz forrasztás, az alja hozzáér a fémhézhoz meg iylen hülyeségek miatt pl.

000000000

Csak mellesleg mennyi Leadshine vezérlőt hallottál ami tönkrement használat közben ?
És mennyi volt ezekből a TB all in one vackokból ?
Konkrétan eddig csak a közelemben:  Leadshine 0    TB xxxx 13 darab !
Azért ez konkrétan elég rossz arány !
És a másik, a 6 vezetékes motor meddig is tart átkötni 8 vezetékesre ?
Ha akkor szedek elő hozzá mindent akkor is 10-15 perc !
A harmadik , csak nekem tűnik viccesnek, mókásnak, bolondosnak, egy univerzálisnak árult TB vezérlőre nem mindegy milyen motort köt az ember mert különben tönkremegy ?
A Leadshine miért nem megy tönkre ?

svager

Én már hallottam,nekem az 5-ből 1 ment tönkre,igaz az talán 20 percet ha ment.
Visszavittem a klaviós srácok három hónapig nézegették és visszaadták,hogy nem tudják mi baja.[#sniffles]

000000000

Ha azokat a csőpalást hegesztőket is számolom amiknek a vezérlését építettem akkor 28 darab Leadshine vezérlő ment át a kezeimen.
Még eddig egy sem jött vissza üzem közbeni meghibásodással.
Viszont a Klaviónál sem hülyék vannak, nem véletlen kaptad vissza úgy ahogy !

000000000

Sokaknak építettem már vezérlőt is.
Volt aki először Leadshine M vezérlővel kezdte aztán nem tetszett neki a rezonancia és az elérhető sebesség aztán váltott AM verzióra.
Most is váltani akar mert a tápok 400 voltosak és adott helyen nincs ilyen és nem is akar táppal baszakodni többet!
Aztán most az AC 230 voltos betáplálású Leadshine-ra esett a választás.
Tehát csak nála ez a csere után 12 vezérlő lesz a működőképes állás.

Motoros

Nem hiszem, hogy a japánok szériába gyártanak olyat ami nem korrekt. Ez a TB ic eredetileg valami "gyári" nyomtatóba, vagy akármibe készült, és ott tette a dolgát a megfelelő áramköri környezetbe ültetve. Ha hibás lett volna akkor az kiderül és leállnak vele.
 Aztán a hobbysták felfedezték, hozzámókoltak valamit, és lett belőle ami lett.
Van itt a fórumon valaki aki sajnos nagyon ritkán irogat.
Megoldotta ezt a bizonyos elfüstölős gondot, de közbe bejöttek a kínai kékek rosszé hugyé, és nem volt értelme a témával foglalkozni, azaz gyártani. Majd hozzászól ha gondolja, de szerintem nem fog belebonyolódni értelmetlen vitákba.

Motoros

Ismerem az AM882-t olyan mintha szervomotorok lennének a sima  kétfázisú léptecsek helyén. Az elöregedett Emco eszterga 5 fázisú motorjai + vezérlője lett generálozva. Jobb lett mint volt.

s2k5ycubj

Én írtam le régebben a tapasztalatokat és egy lehetséges megoldást. A bipoláris léptető topikban van,vissza kell keresni. Simán 8 gyors dióda és korrekt LOW ESR kondi a bemenetre és tökéletesen működik! Ja ez a TB6600 széria. Nem rossz ic,de sajnos könnyen meghal. Elég elolvasni és értelmezni a gyári adatlapját.