Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

www.hestore.hu/files/TB6560.pdf‎;  én meg ezt néztem  Lehet a csalafintaság a HQ ill FG kódban rejlik ? ???

svejk

A törvény nem tudása.... :))

ANTAL GÁBOR

Pontosabban a tiedben van egy A betű  

ANTAL GÁBOR

a  Sir Nyeteg es az AHQ  végű.....    Hát nem mindegy

Gyárfás Attila

Üdv
74HC194 nek lenne valamilen helyettesitője?
Köszi

t5kzsyyvh

nem tudom konkreten mire gondolsz, de volt egy ilyen linkem: http://home.cogeco.ca/~rpaisley4/Stepper2012Bipolar.html" TARGET=_fnew>Bipolar Stepper Drivers

s7manbs8

Ha drága a a DIP verzió van TSSOP arra adapter panelkát lehetne csinálni pl. az csak vagy 50 Ft.

97urdfkpc

KEDVES ELEKTRON!

Látom újra aktív vagy a fórumon!  
Ezek szerint nem ütött el egy kamion!
Mi lesz a nyákommal? Se kész nyák, se pénz, se válasz se semmi?
Szerinted el van intézve a dolog?

000000000

Sziasztok!
Keresek 1 db 3 fázisú 6.3 mm-es tengelyű 56*56 felfogatású 1.3 Nm-es motort!
Tud valaki ilyet!

RJancsi

Sziasztok! Nagy titokban :) megépítettem életem első CNC maróját amolyan "sufni tuning" szinten, alapvetően eBay-en vett kínai alkatrészekből. (Kezdésnek és tanulni jó lesz.) A kérdéseim: mennyire számít, hogy milyen hosszúak a vezetékek, azaz a motorvezérlő az optikai leválasztó kártyához vagy a motorhoz legyen közelebb? (Wantai Nema17), illetve milyen vezetékeket célszerű használni (árnyékolt, sodrott érpárú stb.)? Előre is köszi a választ!

keri

Igazából ahogy jólesik. A leválasztó kártyát és a vezérlőt kvázi egybe szokták építeni.

Nálam a 8A-es 5 fázisú motor (5* nagyobb frekvencia) is sima sokeres villanydróton megy. Nem zavar semmit.

Ebből következik hogy elég a sodrot, sőt még az sem feltétlen kell, de figyelj rá hogy ne érzékeny elektronika közelében vezessed.

Árnyékolni inkább a gyengeáramú jel vezetékeket érdemes, de a printerkábelek árnyékoltak, más ilyen kritikus vezeték meg nincs, a végállás kapcsolókat kondi-ellenállás szűréssel elég leválasztani ha netán érzékeny lenne rá, én még optocsatolót sem szoktam berakni, csak táp-föld közé shottky diódát, az megvédi a bemenetet...de ha te készen vetted a leválasztót azzal nincs dolgod.

keri

Ja, NEMA17-es motornak a lengő UTP kábel is megteszi. Bőven bírja azt az áramot amit kell, és kényelmesen olcsó.

000000000

Ne viccelj már !
Kifog egy olyan minőségi kábelt ami fali UTP és alumínium rezezve, azzal lexopja magát 2x !
Múltkor beleszaladtunk egy ilyen csodálatos utp kábel vásárlásba.
Mondanom se kell, hogy jó pár kilométert kihúztam UTP kábelből minden probléma nélkül, csak nem ebből!  
Ez a csoda kábel 3 hajtás után legalább 2 ér törést produkált.
És a legszebb, hogy olyan csomagolásban és áron kaptuk mint a 100x jobb minőségű réz társát.
Tehát ha nem akar szívóágra csapódni akkor 90FT-os utp helyett választ egy 140-es 4x0.5 MTK-t és kész.
Ugye ez nem akkora árkülönbség mint amekkorát szívni lehet vele.

RJancsi

Mindenkinek köszi a válaszokért! Már csak(?) a Mach3 beállítása van hátra, mert időnként forgás helyett csak rezeg az Y tengely...

keri

Ezért mondtam lengőt, azaz flexit, az nem törik el két hajtástól.  
Nekem mondjuk 10 mérföldes körzetemben nem volt egy olyan villanyaszerelési bolt ahol kaptam rendes kábelt, jó UTP meg van egy spulnival :)
Sajnos a 8-amperes motorhoz már kevés, oda muszáj volt rendes vastag vezérléstechnikai kábelt vadászni...mert persze az MTK-ban nincs elég ér nekem.