Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Megteszteltem egy Sonceboz 6600R045 motort 4.7 A/phase bipolar. Vezérlő HY-DIV268N-5A 5A állásban.  

Ez erősebb, mint ami most volt motorom a gépen, de annyira nem vagyok tőle elájulva, még csak asztalon néztem meg.

A kisebbik verzió meg 2.1A/phase 6600R034 tipus, de ez nem látszik erősebbnek első vizsgálatra, mint a Török Tamás féle motorok, persze most 30V tápot kapott, lehet még többel még jobban menne, más vezérlővel a sebesség szempontját ha nézzük, még van benne tartalék, de a Tamás félében is ha azt is magasabbról járatnám.

Viszont az az erősebb azért lehet jobban teljesítene a gépemen, holnap megnézem a tengelyre szerelve úgy mennyit bír a gyengébbhez képest.

Az biztos, ha fürgeséget szeretnénk, akkor a tápfesz nem árt, ha minél magasabb ez egyértelmű, de nyilván nem újdonság senkinek.

s7manbs8

1000-es fordulattal járatva 30V-on 1A-t fogyaszt kb. Csak táp méretezéshez ez ad támpontot valakinek, aki nem tudja.

s7manbs8

Még annyit észleltem, hogy a Vezérlő HY-DIV268N-5A, a feliratok nem jól vannak a mikrolépést tekintetében, nem jó a táblázat .... az 1/4 állás a leggyorsabb mozgású, a nem tudom melyik meg a leglassabb !!

Sz.József

Nekem így "alakult" a táblázat...
http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1170058445" TARGET=_fnew>Íme..., #365-ös bejegyzés.

s7manbs8

Ja, azt láttam is , hogy valaki pont ezt a vezérlőt kérdezte tegnap ránézek én is mit írtál ott. :)

s7manbs8

Úgy látom egyezik a tapasztalatunk, az áramértékek is kevesebbek tényleg, mint ami a táblázaton van, mert maximumon is gyengének tűnt ez a 4.7A-es motor, akkor már értem így, hogy miért nem akart langyosodni se szinte, még 1A kellett volna a motornak. ú

Na most az érzékelő ellenállás, ha jól látom 0.22Ohm-os, akkor oda lehet tenni 0.15Ohmot kb. akkor lesz reális, ha az IC bírja egyáltalán azt a majdnem 5A-t ???

s7manbs8

A mikrolépés táblázat meg Matolcsyszemű.

Sz.József

Az ellenállás csere nem tudom megoldás lenne-e, hogy meglegyen az 5A.
Ezzel nem próbálkoztam...
Inkább betoltam a vezérlőt a fiók hátuljába... [#smile]
Ha viszont Te megpróbálkozol vele, szívesen venném a tapasztalatokat.

Sz.József

[#nevetes1]
Na, ja...

s7manbs8

Mivel az IC bemenete az ellenállást figyeli, ha kisebbet teszel, az több ampert fog engedni.

besirkyjh

Na,na :))

Csak ovatosan vele :)

Még a kinai is tudja hogy a Thosiba adatlap és a TB6600 nem ugyan az :) Ezért nem is merik jobban hajtani , de rajtunk kivül ugy sem méri senki ki ezeket :)

s7manbs8

Ezt nem turbózom fel, csak ha az enyém lenne, akkor kijönne belőle 10A is ... :)

s7manbs8

Viszont a mostani állapotában is, a kisebbik motornak is akkor adhatok a vezérlővel vagy 3.3A-t a vezérlő szerint, akkor lesz valójában 2.1A körül, és lehet elég erős lesz a gép hajtásra pl. kint meglátom majd ha kimegyek felszerelem.

besirkyjh

Látod mit jelent csak maga a szo hogy kinai :) ?
Észre sem vetted hogy Thosiba-t irtam ? ( Toshiba ).
Sokan ráfizettek már erre :))

s7manbs8

Haha, pedig még Kazinczy érmem is van, de fel se tűnt, pedig tudom, hogy kell helyesen írni ezt. :)