Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

Etib

Azt elfelejtettem írni, hogy a z tengelyt ellensúlyos megoldással gondoltam kiegyensúlyozni.  Változtat ez valamin? Lehet így kisebb motort is felrakni?

000000000

Eredmények:
X: optimális lassító áttétel: 1.37  (1:1-nél csak 9%-ot veszítesz a maximális gyorsulásból, tehát még direktbe is mehetsz)
Y: optimális lassító áttétel: 1.81 ( a nagy orsó átmérő miatt ide már sajnos kell az áttétel)  
Z: optimális lassító áttétel: 1.79 (~2-es áttétel javasolt, és akkor ellensúly sem kell)

Z / 8 Nm -es motorral: 1.23, de nem javasolt, mert nagyon érzékeny az áttételre (nagy meredekségű a függvény az optimumpont környezetében, és dinamikailag is gyegébb megoldás a nagy motor J miatt).

Etib

Ezer köszönet a munkádért!

Thowra

Üdv!
Van pár bipoláris motorom amihez szeretnék segítséget kérni. Eddig egy TB6560 at fogyasztott el max 1A es áramkorláttal beállítva :(.
Iu:2.2A
Ib:3.2A
Rw:0.7 Ohn
Milyen vezérlőt ajánlotok hozzá?
Viszonylag keveset menne a motor, "C" tengely lenne.

Thowra

Találtam egy http://www.ebay.com/itm/TB6600-4-5A-CNC-Engraving-Machine-Stepper-42-57-86-Motor-Driver-Board-12v-36V-/400561010844?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5d434bf89c" TARGET=_fnew>ilyen vezérlőt, mi a véleményetek róla? Használ esetleg közületek valaki ilyet (ha igen, mi a a tapasztalata)? A panelen lévő TB6600 ic t nem ismerem, nem kellene védődióda a motor kivezetésekre?

000000000

Vagy be van integrálva az IC-be, vagy a panel túloldalán megtalálható, bár inkább a második lehetőség esélyesebb.

besirkyjh

Szia

Csak azért mert nagyobb a beállithato árama még ugyan ugy elfogja " fogyasztani " a motorod ezt is .
A 6560 szerintem jo választás ehhez a léptetöhöz (is ) .Más lesz ott a gond !
Pár sort irj az " elfogyasztott " elektromikárol és környezetéröl .

Thowra

Üdv!
Az elektronika egy egytengelyes panel TB6560AHQ val 100pF kondi (saját terv egy gyári rajz alapján). 12V ról ment 0,5-1A limittel melegedés nélkül. Tokon kívül voltak védődiódák. A hiba menet közbe jelentkezett, egyszerűen megugrott az áram és letiltott a táp 3A nál. Mint kiderült az ic egyik fele lett zárlatos + táp irányba a motorra menő egyik kivezetés.

s7manbs8

És ezután még egy panelt nem építettél, az is elszállt ?

s7manbs8

Nem gerjedt a paneled ? Valami nem jó lehet rajta ...

besirkyjh

Szia

Neke gyanus hogy kevés a 12 volt táp .
A 100pf hol volt ? párhuzamosan a bemenetekkel ?
Sajnos ez tipikusnak mondhato pl rosz nyák topoligia vagy helytelen LPT illesztéseknél ( földhurok pl ) .
A nyákrol egy fotot feltennél ?
Már vagy 3 és fél marékot ellöttem én is de most sinen vagyok vele :) Az biztos hogy a lehetö legkisebbre és a lehetö legkevesebb alkatrésszel kel összerakni .Nekem nincs vele bajom ebben az árban szerintem jo .
Egyébbként már megépitett panel van 2000ft alatt is ebböl a tipusbol ( szintén Ebay) .

Thowra

Ez volt a prototípus, hogy lássam mit tud az is mielőtt veszek egy gyári panelt. Gondoltam a forgatónak jó lesz a panel.

Thowra

Thowra

Nézelődtem ebayen és találtam többet ami tetszene de azt írják, hogy az árba nincs benne a vám, adó nem tudom az mennyi lehet :S.

000000000

Sziasztok!

Tudnátok nekem olyan helyet mondani ahol megtudom oldani okosba a léptetőmotor beszerzését, nem tudom hogy CNC-n kívül mely gépekben van ilyen motor.
És még 1 kérdésem van: ha gyenge léptetőmotort használok 80mNm forgatónyomatékkal de cserébe nagyon kis marófejet rakok fel és fába marok + úgy programoznám hogy (nagyon) lassan mozogjon X;Y tengelyen akkor az jó megoldás ?

hasonló kaliberű motorra gondoltam mint ez:  http://www.hestore.hu/prod_10031631.html" TARGET=_fnew>ez