Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

hedbu09tz

Köszönöm.Én is arra gondoltam,hogy nincs baja.Szétszedésre sem vetemedek.Ez egy 2.1 A es motor és úgy van ahogy mondod.Szépen körbe kattogva forog.A tengelye is jól fut és ha mereven tartom akkor forog szépen.Megnézem ezeket a beállításokat.A másik tengelyeimen ugyanilyen motorok vannak és azokkal nincs baj.Létezik hogy tengelyenként is lehet állítani valamit.A vezérlő panelen úgy emlékszem hogy minden jumper ugyanúgy van minden tengelynél.

PSoft

Már tapasztaltam kisebb(Nema17)motoroknál is ezt a jelenséget.
Szinte mindig,a helytelenül megválasztott/beállított motorparaméterekre vezethető vissza.

000000000

Kösd át a motorodat arra a step vezérlőre, amivel a másik ugyan ilyen jól működik. Így eldöntheted, hol a hiba: motornál vagy meghajtónál.

hedbu09tz

Közben állítgattam a motor tunningot.Úgy néz ki egyelőre megoldódott,Köszönöm.

Thowra

Üdv mindenkinek!
Kaptam pár különböző léptetőmotort amiben van egy közös dolog. Ez a dolog, hogy kisfeszültségű, nagyáramú motorok.
Adattábla szerint  
Iu:2.2A
Ib:3.2A
Rw:0.7 Ohn
Kb 1,5-2.2V kellene neki.
Milyen vezérlőt ajánlotok hozzá?
Viszonylag keveset menne a motor, "C" tengely lenne.

pv5iuhiks

Üdv mindenkinek
szeretném kérdezni mit tudtok EM 93 motorrol[#wink]

s7manbs8

Mutasd meg, az valami kicsi motor lehet szerintem.

pv5iuhiks

epson nyomtato motor

PSoft

Én semmit,de a Barátom,http://www.compucanjes.com/products/view/14694.html" TARGET=_fnew>azt mondja hogy...

pv5iuhiks

szerinted jo lehet H1 vezérlőhőz

s7manbs8

Nézzed már ez az a jó fajta kis motor nekem is van egy ilyen  még az 1W  lézerhez tettem fel csak még épül az is.

s7manbs8

Ha ennyire kicsi áramot lehet rajta állítani, akkor azzal működnie kell. 750mA-t.

PSoft

A https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/CNC%20vezerles%20-%20leptetomotorral/H1%20vez%E9rl%F5%20g%E9pk%F6nyv/H1_Controller.pdf" TARGET=_fnew>leírás szerint,igen.

A második oldalon írja:

- Tengelyenkénti trimmeres motoráram beállítás,  
- 0.1A - 4.7A /fázis motoráram szabályzási tartomány, konstans motorteljesítményre,  
- Maximális motor tápfeszültség: 50V,

A hatodik oldalon,...a motorod bekötése.

pv5iuhiks

3vv2btrhv

Nekem van egy 4 kivezetéses léptetö motorom , és H1 vezérlöm , a leirás szerint csak 6 , vagy 8 vezetékest lehet bekötni , a négyest nem ???