Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Az, normális, mert akkor míg nem engeded el a nyilat, addig adja ki a step jelet, de mivel megállt, az olyan gyors, hogy nem tud meg se moccanni.

Sebességet vedd le, gyorsulást vedd le kisebbre, hogy mennyire, annyira, hogy ne akadjon meg, de olyat is csinálhatsz, hogy ahol még majdnem nem akad meg, annak fele értékére leveszed, sebességnél ezt egész pici gyorsulással beállítva tudod megcsinálni, gyorsulást meg mikor már a sebesség max be van állítva, akkor szintén a sebesség fixen véve, gyorsulással játszol, hogy mennyi amit még épp bír és annak veszed le felére pl.

etc77f5nr

A sebességet próbáld meg úgy állítani, hogy számolsz azzal, hogy a motorok 500 1/p fordulaton adják ki a max nyomatékot (ami valojában a max nyomaték 70%-a kb mert a tartóáram a max) Szóval, ha neked 3mm az emelkedésed akkor 1500mm/p a sebesség a gyorsulást pedig 200tól kezd. Nekem 2Nm névleges motorjaim vannak 3mm menetemelkedéssel, és a sebességem üresjárataban 2200mm/p a gyorsulás 600mm/sec2. Én is kikisérleteztem. Az x tengelyem tudna menni 5000mm/p el is de félnék, hogy munka közben téveszt.

besirkyjh

Szia  

Mielött agyon tanácsolunk irj pár dolgot a gépedröl :) Nekem már igy is nagyon lassunak tünik ( a nagyságához képest ) .

Milyen  a vezérlöd ? D-s vagy DD tipusu ( a Gyuri kérdezte a dü4-es kapcsolot , ebböl arra követketetek hogy DD-s , akkor azt a "hangolást " meg kel csinálni amit irt ) .
Használsz-e mikrosteppet ( a vezérlön ) .
Milyen nyomatéku a léptetöd ?
Milyen lineket használsz ?
Mekkora Kerner freki van állitva a PC-den ?

besirkyjh

Dp4-es kapcsolo  
Bocsánat  

000000000

Üdv uraim.
Remélem jó helyen járok.Van két léptető motorom ill. egy pár darab (lineáris mérő kocsija.)Ezt mondták,lehet hogy nem helyes a megfogalmazás.Itt szakértők vannak,szeretnék véleményt kérni.
A két motor típusa:23SH 086-028-8w-f8 3.1NM  1.8fok  2.1A/fázis 5.46v.Valaki fel tudna világosítani,hogy mit érnek ezek?

besirkyjh

Szia

Ha meg mondod , vagy meg mutatod , mi az a linerás mérö kocsi akkor többet fogunk tudni mondani :)

Egyébként a felhasználotol függ hogy mit ér Neki ez a léptetö ( ha eladásra szánod ) .

000000000

Tartozás fejében kaptam.Máshogy nem tudtam "behajtani" az összeget.Igazából nekem nincs rá szükségem,így eladnám.Vadi újak.Mindjárt rakok képet.

000000000

http://www.variometrum.com/index.php?route=product/product&product_id=98" border=0>
Majdnem ugyanilyen,és van dupla ilyen hosszú is.

000000000

Magánlevelezésben, megkaptam a „gép” adatait, képeit. Ezeknek utánajárva, számolgatva, és a tapasztalataim felhasználásával.  
Megadtam, a körülményekhez képest, lehető legjobb választ, tanácsokat, beállításokat.  
Remélhetőleg ennek felhasználásával, és eredményeként működőképessé válik a gép.  

000000000

Kulcsár Zoltán!
Annyit mondhatok, Az összes hiba okozója, az átgondolatlan, inkorrekt megépítés.  
A hozzá képest, aránytalanul nagy elvárás.  
De, mint tudjuk, Trabanttal nem lehet Forma1 –et nyerni.

besirkyjh

Szia Danibá

Ugy van ahogy mondod de nekem a leirásbol nem volt egyértelmü ( és még most sem ) hogy Trabantrol van szo vagy sem .

Lehet tanulságos lenne mindenkinek ha kapnánk valami infot az elkövetett hibákrol és azok kiküszöböléséröl ?

elég ha csak a válasz gombot használod :)

PSoft

Egy esetben lehet...

Ha az összes induló....Trabantos.:))

000000000

Képet a saját gépről hogyan lehet feltölteni?

Révész Richárd

Felteszed valahová PL képfeltöltés és onnan linkeled.