Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Egy kis kiegészítés ( de minthogy fejből írom azért kontrollálandó ) Úgy emlékszem a linkelt doksiban is van egy sajtóhiba mert emlékeim szerint az 1/8  1/16 mikrolépés föl van cserélve. Valamint  a tartóáram szó helyett is szerencsésebb lenne valami más . ( Én a tartóáramot eddig úgy értelmeztem hogy az az áram ami rögzíti a motort a stepek közötti szünetekben )  Pl 3 amper a névleges áram és 50% a tartó akkor a szünetben 1.5 A folyik . A tapasztalatom szerint ha 50% ot programozok akkor a névleges áram  lesz 1.5 A .  Remélem Svejk olvassa mert tudom, hogy mérte a pikodrive ot és kijavít ha tévtanokat terjesztenék. ( Én ezt tapasztaltam ) amúgy több vezérlőt elépítettem amik sikeresen működnek

c2nsu773m

Ha olyan nagy a gép hogy az Y tengelyt két golyósorsóval kell meghajtani és ezt léptető motorral szeretném mozgatni mi a jó megoldáa?
A: 1 vezérlő hajt két motort.
Vagy  
B: 2 vezérlő két motor és egy közös stepdir jel.(ebben az esetben mi akadályozza meg az X tengely derékszögből való kimozdulását ha késne az egyik motor és hogyan történik a referencia pont felvétele? Két ref.kapcsoló van az Y tengely 2 golyósorsójánál?)

Szalai György

Ha a léptetőmotorokat nem pozíció visszacsatolt szervo körben fogod működtetni, akkor az elektronikus párhuzamosítás nem ad biztonságot a pozíció differencia ellen. (Semelyik.)
Ha jót akarsz, akkor kénytelen vagy mechanikusan párhuzamosítani őket.
(Szíj, tengely, egyéb.)

designr

Megoldás lehet még a két golyósorsó,egy nagy léptető is.Persze ha a motor elég a mechanikához..

designr

Egyébként ez a probléma szervo motoroknál szerintem még kacifántosabb..hova lehet tenni az encodert..hány motor,,stb..

smalla

nekem is van egy ilyen vezérlőm, a DIP kapcsolók selejtek rajta leginkább, kb fél év után használhatatlanná váltak az állásban :S az összeset cseréltem, azóta jó...

000000000

Sziasztok, van valakinek eladó 1 db:
23LM-c352-G1V léptető motor
?

000000000

Szia,

Nekem van egy 23LM-C355 motorom. Szerintem a motor  ugyanaz, 6 kivezetéses, 6mm atmérőjű lapolt tengely. Valamilyen fénymásolóbban volt.
A baj hogy én és a motor Finnországban van jelenleg. A posta szerintem nagyon drága lenne, viszont 26-án megyek haza, ha addig ráér akkor hazaviszem, remélem felengedik a repülőre...

Udv

000000000

szia, köszönöm, addig ráér,
rám nem hivatkozz a gépen  :)
(úgy tűnik, megfelel, a tengelyvég más)

000000000

Rendben, azért majd emlékeztess valamikor előtte. Ha esetleg van valami léptetőd negyed colos tengellyel (6,35mm) azt elfogadom cserébe.
Üdv

000000000

szerintem 6,35mm mindkettő

000000000

ami nálam van az tuti 6mm.

000000000

akkor a tipusszám végén az eltérés jelentheti...

000000000

Szia,

Írtam mailt...