Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

svejk

A tulajdonodban egy 5 fázisú, valószínűleg Vexta vagy Berger-Lahr léptetőmotor van.
Ehhez teljesen más vezérlő kell mint a kétfázisúakhoz.
Beszerzése nem lehetetlen, néha itt az Adok-veszekben is fel-felbukkan belőle.

jani300

Berger-Lahr 2nm 325 V 1,75A- es 3 fázisú léptetőm nekem is van (ez volt az első).
A kevés információ amit itt összeszedtem a témában azt sugallja hogy nem igazán lesz ehhez vezérlőm :(

Lpeti11

svejk

Én még csak a szakirodalomban találkoztam 3 fázisú léptetővel.

ra8nsmk6w

Nekem van egy darab. Ha akarsz vele ismerkedni, a tied. Amúgy meg útban van. Egyszer találkoztam egy hozzá való vezérlővel embertelen áron

000000000

3MSDD-60-8.3 /3 fázisú/ léptető meghajtó fórumos ára bruttó 24000,-Ft.

ggdr57dg

Csak bele kérdeznék a 3 fázisú dologba:
Van egy ismerősöm, akinek egy VRDM  397/50  LWB motorja van, de ő sem ért hozzá (én sem)
Viszont meg kellene mozdítani, esetleg ahhoz is jó lenne egy ilyen vezérlő?

http://poulides.com/system7/wp-content/VRDM3_manual_V100_BL_EN.pdf" TARGET=_fnew>Talán ebből a pdf-ből ki lehet hámozni adatokat.

Fotóm nincs az adattábláról, de ezek vannak rajta:

Berger Lahr  
Germany 9545  1020  
VRDM  397/50  LWB
52625  0350   00

In=1.75 A  
Mn=2.0Nm  P=50

Köszönöm.

ggdr57dg

http://www.berger-positec.hu/attachments/article/13/VRDM39x-gb.pdf" TARGET=_fnew>Ebben a pdf-ben biztosan vannak adatok a motorról. Most olvasom jobban, lehet ez pont olyan, mint jani300 motorja? :-)

jani300

Igen ,az én motorom is ilyen .

fa_kukac

A Powercontrol Tökölön szinte csak ezeket használja, szép csendes, erős, és pontos! A klavio-tól veszik.

fa_kukac

Üdv György, írtam mailt.

80n6rakth

ha egy unipoláris motort 1 tekercsesbe kötök akkor ahogy néztem nagyobb fordulatszámig tartja meg a nyomatékát. Van ennek valami hátránya a sorba kötéshez képest?

80n6rakth

Megtalaltad minden tudasom forrasat, de azert koszi :D. Esetleg valaki tud ajanlani valami jo kis konyvet a temaval kapcsolatban amiben nem csak az altalanos dolgokat mondjak el hanem egy kicsit jobbakat is? Szerintem az lehet esetleg a hatranya, hogy az az 1 tekercs jobban melegedik, viszont amit nem kotunk be az elvezeti a hot... Sorba kotesnel ha raadom az 1 tekercses aramat akkor mennyire veszes a melegedes? Talpara szerelt ventillatorral vissza lehet huteni? ( ha esetleg 1/8-ad lepesnel mar gyenge lenne)

etc77f5nr

Jó az egytekercses bekötés, ha annyi áramot adsz neki amennyi kell, akkor nem melegszik. Én is így használtam, ha felemeltem az áramot 25% 50%-ra (3A a max) akkor sem melegedett az 1A-s motor. De mint tudjuk nem illik túlhajtani, mert a meleg kinyírja a motort :) De minimum nyomatékvesztés.. Nem kevés. De a tapasztaltabbak megmondják a tuti, ha idetalálnak :)