Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Léptetővezérlővel kísérletezek és valami nagyobb motorral is jó lenne megtesztelni, valakinek van ilyenje ? NEMA34 akár valami több N erős, több Amper igényű unipolárisan hajtható ?  

FET végfoka van diszkrét alkatrészes. Processzoros vezérlésű játékszer lesz.

se6a9e636

Sziasztok!Tudna valaki nekem segíteni?  
Típusa: kh56km2U014 erröl a léptetőmotorrol van szó a nyomaték:0,7Nm.Nem régen belefogtam egy hobby CNC gép építésébe.Még nagyon kezdő vagyok ezért kérnék egy kis segítséget.Tehát ez a motor megfelelő lehet a tengelyek mozgatásához?

se6a9e636

Bocsi rossz topic-ot használtam Elnézést!

ht0cjk58i

Helló.
Lenne valakinek TB6560-ra épülő nyák terve ami működik is?  

robroy007

Kulcsár Zolit keresd neki biztos van

Szalai György

Meg tudná-e valaki mondani, hogy mi okból vezetik ki a gyártók a hat vezetékes unipoláris léptetőmotorok A2 és B2 tekercsközepeit külön-külön vezetéken? Miért nem egyetlen vezetéken vezetik ki a két tekercsközepet, már a motoron belül közösítve?
Hiszen a felhasználók ezeket rövid úton összekötik, és egy éren továbbítják az unipoláris maghajtó elektronikáig.
(Az ősidőkben ennek tudtam a műszaki okát, hogy a két tekercspár külön-külön soros teljesítmény ellenállást igényelt az emelt feszültségű, gyorsított működtetés miatt.)

000000000

Azért vezetik ki, hogy lehessen bipoláris vezérlőhöz is bekötni a motort.

egux4t8tf

sziasztok!
meg tudja nekem valaki mondani a step/dir jelek paramétereit? Pc nélkül kellene léptecset vezérelnem, de nem találtam semmi konkrétat róla.

s7manbs8

Milyen paraméterüket ?

etc77f5nr

Sok mindentől függ. Pl motor, mechanika, elektronika. Mach3 alapján eltudsz indulni. Vagy arra vagy kíváncsi, hogy hogyan működik?

wcsxp0uxa

Nagyon vezérlő függő ami nekem bevált az a 2-20us- ig lévő tartomány (2 nél már nem nagyon  világít a step led a meghajtómon , de működik nekem) , bár én hangra szoktam belőni.
A dir jelnek általában 4-5 us -el előbb kellene érkeznie , de ennek is vezérlő függő az értéke .
Nagyobb jelszélességgel is működik csak a hangja "ércesebb" lesz ,illetve proc. időpocsékolás.

vuk

Szia. Hát így általánosságban, bár ez a vezérlő bemenetétől is függ. Ha a jelalakokra gondolsz azok 5V-os TTL jelekkel vezérelhetők. Tesztelni tudod a vezérlőt,ha a STEP bemenetre kötsz egy négyszögjel generátort, és változtatod a frekvenciáját/sebesség növelése,csökkentése. A DIR bemenet ha alacsony szinten van egyik irányba, ha magas szinten másik irányba léptet a vezérlő.

vuk

Lehet nem egyértelműen fogalmaztam, írtam le.
Pontosítva fel vagy lefutó "éleket" figyel a vezérlő. De ugye ez is típus függő.

etc77f5nr

Szerintem ne555-el tudsz step jelet generálni a dir-t pedig manuálisan. Nem tudom mik a terveid.

egux4t8tf

anyagtovábbítóba kellene, a fordulatszám szabályzása alapkövetelmény, ráadásul ezt 0 és max fordulat között kellene állítani. mikrovezérlővel gondoltam megoldani, mert így a sebességet is ki tudom íratni kijelzőre. ezért kérdeztem a paramétereket hogy valami alapján el tudjak indulni. még annyi kérdésem lenne hogy egy négszögjelhez mekkora szögelfordulás tartozik (az egyszerűség kedvéért 1,8 fokos motor és egészlépéses üzemmód). logikusan 1,8 fokot kellene lépnie, de inkább rákérdezek.