Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Olyat is lehetne csinálni, hogy a poti állásától függően középállásnál állna, erre arra tekerve pedig menne, és irányt váltana, mert ha a potit tekeri, akkor nem oylan nagyon gyorsul hirtelen, azt még le tudja követni, hacsak nem hirtelen egy pillanat alatt tekeri fel.  

De egyszerűbb egy procit betenni és nem kell semmi, csak a végén az ULN meg a poti és programból meg van oldva ahogy tetszik. kisebb is a panel akkor.

s7manbs8

Olyanom  is van ami lassulva gyorsulva irányt vált ha kell van ilyen megírt programom is elég sokáig kínlódtam vele mondjuk .. :) Megmondod neki a sebességet és az irányt és felveszi azt a tempót és irányt lassulva gyorsulva, ahogy a paramétere szerint szeretnéd.

Gyárfás Attila

Pár hete már volt erről szó. De több ilyen mechanika is kell. A sebessége kb. olyan mint a videon. Súlya kb. 35dkg. A potis megoldás még jobb lenne. Most készül egy léptetőmocis elektronika, de az RC távirányítással lesz kiegészítve.
http://www.youtube.com/watch?v=AujqHjBwtoQ" TARGET=_fnew>VIDEO

http://www.youtube.com/watch?v=2O5z_UTdZu0" TARGET=_fnew>Video2

s7manbs8

Lehet szólni kéne Vajnának, hogy forgassunk már valami Hungarian Star Wars filmet, lassan meglesznek hozzá az eszközök. :)

Gyárfás Attila

Jaja tényleg. Idén már szeretném ha elkészülne...Pont 2 éve kezdtem.

000000000

Sziasztok!  

Röviden letudnátok írni hogy mire jó a pololu a4988 áramkör?

s7manbs8

Bipoláris léptető motor hajtására, 2A-ig maximum.

Gyárfás Attila

ANTAL GÁBOR

Nézegetem és egy helyen használom is a TB6560 as IC vel felépített léptetővezérlőt . Az adatlapján a mirolépéses üzemnél  2 PH , 1-2PH,
W1-2PH , 2W1-2PH jelölést használnak . Ha megnézem akkor egy fázis egy "szinusz " idejéhez 4,8,16,32 időegység tartozik . A megépített ( pl Sir Nyeteg féle de bármely kinai ) kapcsolások   1/1 ,1/2, 1/8, 1/16 os mikrolépéssel rendelkeznek  ( a sorból hiányzik az 1/4  és a szisztematikusság is felborul )  Ki tudja ezt megmagyarázni  nekem ?

fektiforg

Szerintem úgy épül fel, mint a kettesszámrendszer
helyi értékei, ha ez volt a kérdés.

svejk

Nem tudom milyen adatlapot néztél de az enyémen 4, 8, 32, 64 órajelet ír a "szinusz" kirakásához.

Tehát ahogy a valóságban is van az 1/4 lépés hiányzik.
Ezt a kérdést anno a az Allegro IC kapcsán is feltettem, de nem tudtuk meg a választ.

svejk

Valószínűleg ilyen prózai az ok.
Nekem is már többször jó lett volna az 1/4 lépéses üzem.

ANTAL GÁBOR

légy szíves linkeld el a te adatlapodat  5 ször megnéztem és nem akartam hinni a szememnek

9a43swpp

Nézzétek meg a TB6600 adatlapját, az tud 1/4-lépést is. Hogy miért pont az 1/4 maradt ki a 6560-nál, azt csak a tervezői tudhatják [#wink]