Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

adamant

Sajna csak ennyit tudok a motorról

Nema23
Lépés: 1,8
Áram: 3A
Nyomaték: 3Nm
Súlya: 1,55kg
Hossza: 115mm
Kivezetés: 4 vezeték

000000000

Fasza kis motor ez!
Egyetértek LZ-vel, elég az 50V-os vezérlő.

946ywdygt

Sziasztok.
Köszönöm mindenkinek a válaszát.
Azt mmég megszeretném kérdezni, hogy ehez a kínai vezérlőhöz melyik a legjobb léptetőmotor választás?
A vezérlő már megvan, nemsokára énis beleszeretnék kezdeni egy masina építésébe ezért lenne szükségem a segítségetekre. (a továbbiakban is)
Ehez hasonlóban gondolkodom.:

http://www.usinages.com/discussions-generales-conception/presentation-cnc-besoin-vos-lumiere-t48781.html

Köszönöm.

sunraw

Sziasztok!
Ezt a csini motrot kellene bekötnöm egy 4 vezetékes vezérlőbe, de sajna egy vezetékkel több van. Megoldható?
https://lh3.googleusercontent.com/-Q6rEIWlRz-U/UJzEOn3slQI/AAAAAAAADgk/Oy3iKciVQB0/s800/DSCF5340.JPG" border=0>

jv7pu3a5p

3 Amper, hmm. Érdekes, én lemérném, hogy tényleg tudja-e a 3Nm-t 3A esetén.  
Ha elhozod szívesen megpörgetem neked az MSDD-vel.  
Írj emilt ha érdekel.

adamant

ANTAL GÁBOR

Vágjál le egyet és csak négy lesz !
 de félre a tréfával  
http://zeus.nyf.hu/~elat/Elir1/A%20leptetomotorok.doc

Vagyis az egy olyan unipoláris ahol a középmegcsapolások közösítve vannak

besirkyjh

Szia  

Meg se probáld mert a tekercsek közösitve vannak és egyböl tönkre teszi a vezérlödet .
Bipolárisba csak 8 - 6 és 4 vezetékest lehet használni .Esetleg meg lehet probálni belül ( csak a fedlapot leszedve ) szét bontani akár 8 vezetékesre is és akkor tudod használni márminek ( uni és bipolban is ) !

jani300

Jó estét ! Érdeklődnék a 3711-ben mutatott motor hány Nm-es lehet ?

tiggersoft

Ez a család(103-770-xxx) 0.6Nm körül van párhuzamos bipol-ban.

jani300

000000000

Te nem tapasztaltál lépéstévesztést a nem hamisított TB6560AHQ-nál eddig soha? Vagy nem is ellenőrizted ilyen szempontból?

besirkyjh

Szia Tibor  

Megmondom öszintén hogy nem igazán figyeltem rá ilyen szempontbol ahogy Te .
Törekszem a mechanikus felbontásra igy féllépésnél sosem használok többet .Mikro stepnél elképzelhetönek tartom hogy kavarodás van benne , sött a pihentetés is tud bajt csinálni ( tapasztaltam már ) .A legutobbi tapasztalatom az hogy egy "probapanelban cserélgetve az IC-ket akár 30%-is lehet az eltérés a tartoáramban ( ugyanazokkal a paraméterekkel és beállitásokkal ) .Semmin nem csodálkozom ezzel az IC-vel de még mindig azt mondom hogy jo használhato kisebb költségvetésü gépekhez .
Tudomásom szerint a Toshiba kb 2-3 éve le vette a gyártmányai közül ( gondolom ilyesmi oka lehetett rá , tul sok volt már a másod termék ) .Ettöl függetlenül nincsenek veke rosz tapasztalataim .
Te milyen okbol kerültél a közelébe ? Pusztán tesztelési céllal ?

000000000

A kontakt tapintós digitalizálónál jöt elő (régebben isn gyanús volt már pár esetben), amikor a Z tengelyt ezzel az IC-s hajtással próbáltam működtetni. Elég volt neki gyakran fél perc, és már a 17-es lábra kötött HOME LED jelzése nem stimmel, azaz az IC eltéved a pozíciók között.  

A féllépésedet nem értem, az nagyon "szétrázza" a mechanikát, "eszi" a golyósorsót, stb... Sokkal csendesebb, rezonancia mentesebb egy stephajtás, egységugrás teszteket is jobban teljesít (azaz jobb a dinamikája), ha negyed vagy nyolcad lépéses mikrolépéses üzemmódban hajtod a motorokat.

s7manbs8

NA, de a 3 tengelyes vezérlőkkel mi van akkor, amiben ilyenek vannak ? Azok meg jók ? Nem tévesztenek lépést ?