Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

c2nsu773m

A 6203 max 2A tud , A táp 6A-es, milyenek a motorok?

besirkyjh

2db 298-as van benne . Ezt használja a Gravograph is ( fél fázis egy IC , fél fázis másik IC ) .

besirkyjh

Neked van igazad tényleg 6203 van benne 2db .
Akkor az 4A igy is .

c2nsu773m

Ha 4A lenne akkor már alúl van méretezve a táp!

c2nsu773m

Ez valami gyári vezérlő?
Nincs tulméretezve semmi , minden annyi , amenyi kell.
Cserélgetted a kártyákat?
Nem szoros a mechanika?

besirkyjh

A léptetö hány amperes lehet .

Megnéztem a 297 6203-párost és 4A-es a vezérlö .

vvvsmkgjx

Semmit nem változtattam rajta, ez a gép így van mióta üzembe helyezték ezelőtt vagy 6-8 évvel, csak most életre akartam kelteni. Kártyákat nem cserélgettem benne. Vagyis próbáltam hátha azzal van valami, de nem. Úgyhogy minden a helyére került vissza.  

A léptető adatai: Bi-polar 1.8fok, 2,2 Nm; 3A/2.5V

vvvsmkgjx

A szoftverben áramerősséget nem tudok állítani csak az analóg kimeneti feszültség megadására van lehetőség. (min. max. érték)

besirkyjh

Szia  

A szoftverben nem is kel állítani , a kétpotméter az ami állitja .Az egyik a pihentetés áramát ( mikor a léptetö áll ) a másik a tartonyomatékát ) .Ha megnézed a PDF-et akkor azon mutatja is hogy melyik melyik .Az L297 referencia feszültségével kel az áramot állitani ( ne állitsd csak mérj ) van ott egy méröpont "ref" felirattal .Mennyit mutat a müszer ha arra mérsz ? Utánna nézek hogy ennél a két IC-s verzionál mi a pontos beállitás menete !
Lehet egy komplett kondi garnitura csere nem ártana ? Nem nagy összeg , az egész cseréje sem .Elég öregecskék már :)

besirkyjh

Ez az érték most mennyire van állitva ?

wcsxp0uxa

Az L297-es ,léptetőmotor esetén 2x1 amper/fázist bír névleges áramot bír.
DC motort is lehet vele hajtani ,akkor bírja a 2Ampert.
Bizonyos kitöltési tényező mellett bírja az 1,3-is,de felette elszáll mint a győzelmi zászló!

wcsxp0uxa

Ehhez a motorhoz nudli...
Ha ki akarod préselni belőle a maximumot , nyomatékra . Gravírozó gép esetén ,szerintem nem kell több neki ,hacsak nem akarod párhuzamos tekercs módban használni.

wcsxp0uxa

Ráadásul ,tapasztalataim szerint nem is szereti az alacsony ellenállású tekercsekkel  készített motorokat.

wcsxp0uxa

Bocsánat , természetesen az l298 -ról értekeztem egy jót , de látom nem is az van benne.

besirkyjh

Szia  

Biztos igazad van .

Akkor ideje lenne szolni a Gravographnak mert Ök a 2db L298-as IC-re 4A-es léptetöt tesznek már legalább 1986-ota :)

Nekem teljesen mindegy hogy mennyit bir vagy sem , müködjön az a lényeg !