Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

hostya

© PSoft már csak ilyen, nem nézi hogy kinek segít..
[#eljen][#worship][#taps]

Rabb Ferenc

Ez egy öt kivezetéses motor. Egy kis NYÁK-lapon vannak az átkötések. Leforrasztva a nyolc tekercsvéget ez kiemelhető és át lehet vágni a rövidzárakat.

http://kepfeltoltes.hu/121109/Kapocsl_c_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

ANTAL GÁBOR

lemegyek a pincébe van egy leégett Sanyo Denki-m  esküszöm megnézem ( még a végén menthető )  ki kellene találni azt a vascső áttolási technikát .   Várom azok jelentkezését akik sikeresen  vettek már ki  forgórészt ( nem veszített a mágnes az erejéből )

s7manbs8

Na én is épp léptetőmotort akarok bekötni valahogy, de ezzel nincs gond, csak ki kell találni, melyik vezetéke melyik is.

ANTAL GÁBOR

egy jó kis összefoglaló  ( gondolom Sir Nyeteg  közlése )
 https://sites.google.com/a/minibee.hu/minibee-hu/leptetomotorok-bekoetese

s7manbs8

Jé, van is 5V-om, ez hat vezetékes. Amúgy nem lenne hülyeség egy adatbázist is csinálni képekkel, hogy amink van motorok, melyiknek mi a bekötése valami azonos formában bemutatva ... persze ez csak az új fórumon majd. Ahol rendszerezni jobban lehet.

Itt a két különálló csoportot nem volt nehéz megállapítani, mert ahhoz egy kis ellenállás mérés kellett, ezt még tegnap megcsináltam. Most jön a lépés sorrend megállapítás ez unipolárisan lesz kötve nekem.  

Csak még nem tudom melyik a közép kivezetésük, de azt meg úgy meg lehet állapítani, hogy 3 vezeték van, melyik a közepe, ha benne van a közép akkor van ereje, ha nincs akkor gyengébb ? Ha a két szélsőre adok áramot ?

Rabb Ferenc

A középkivezetés beazonosításához miért nem elég a tegnapi ellenállásmérőd?

s7manbs8

Mert olyan rossz a műszer, hogy a 0 Ohmot is 16-25 -nek mutatja, meg a 10Ohmot is, így aztán nem tudja betölteni a döntőbíró szerepét. :)

Rabb Ferenc

Cseréld ki benne az elemet. Az jót szokott ilyenkor tenni

PSoft

Jajjjmáááá!!!

Én © ANTAL GÁBOR Fórumtársunknak/barátomnak segítettem.:)))
Most akar lemenni a "pincébe" egy léptecsért (#3440),és azt "kicsontozni":)

Olvasd a #3433 utolsó mondatát is,ott a lényeg!:)))

hostya

Akkor dobjál össze hozzá gyorsan egy Weastone hidat, és máris jó lesz... :)

s7manbs8

Na hirtelen ötlet, bekaptam a számba a 3 drótból 2-2-t és amelyik nagyon csípett az lesz a két szélső, mivel az a 3 kombinációból egy eset van, a másik pedig 2 eset. Műszer se kell, meg semmi segédeszköz, csak ennyi. Most jöhet a sorrend.

PSoft

s7manbs8

Lehet nem ártana, igen régen látott újat.

s7manbs8

Hasonlóan csípéssel meg lehet mondani azt is melyik 3 tartozik össze éppen.