Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

jv7pu3a5p

Eddig még nem vettem észre, hogy vesztene. Martam vele 5mm alut átvágva. 5x mentem át ugyanott mire átvágta, de a felületen nem látszott, hogy máshova állt volna vissza. A lépésváltást természetesen az elektronika végzi, ugyanúgy kapja a mikrolépéshez szükséges impulzust egész lépéses üzemben is, csak éppen figyelmen kívül hagyja ami nem kell neki. Mikrolépésben képtelen voltam nagyobb fordulatokra, így legalább pörög rendesen.

s7manbs8

A PWM-et nem váltod, csak ritkábban, ugye ?

jv7pu3a5p

http://www.gsmvezerles.hu/CNC/2500mm_perc_sebesseg_400_gyorsulas.avi" TARGET=_fnew>Itt van amit kértél! :)
A gyorsulás most 400mm/s2, a sebességet így vissza kellett vennem 2500ra, hogy stabíl legyen. Kicsit jobban rángatja a gépet így.

jv7pu3a5p

A PWM szabályzás az áram mérés sebességével történik, most hírtelen nem is tudom mennyi az. De nagy sebességeknél nincs is szabályzás, mert ahogy figyelgettem elmegy maxba, hogy tudja tartani az áramot. Igaz azóta 60Vról hajtom, meg kéne megint néznem mi a helyzet, mert a fejlesztés 33Von történt.

besirkyjh

Szia  

Nekem ugytünik hogy az egészlépés nem igazán hasznos .
Ezekkel a paraméterekkel mikroval is képes lenne erre a sebességre .

Bár Te tudod milyen volt és most milyen .
[#nemtudom]

gsbwxanch

Nem tud valaki egy EM-93-as kis léptetőmotor (Epson nyomtatóból) hány amperos?
Csak ezt találtam a serviz manuálban.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Apati_J/Bont%E1sb%F3l/Epson1050/Epson%20LX1050%20Service%20Manualbol.pdf" TARGET=_fnew>pdf

gsbwxanch

Bocsi... - Tudja - akart lenni..

s7manbs8

jv7pu3a5p

Szia

Szerintem az egész lépéssel nincs semmi baj nagyobb fordulaton, mert ott már nincs akkora rezonancia, így nem is nagyon számít hogy hajtod. Érezni lehet milyen szépen simán jár ha megfogom.

gsbwxanch

csak 0,75A...hmmm nem kevés ez...

s7manbs8

A gyári adatlapjáról van az adat.

gsbwxanch

Ok. Az rendben.
Végülis egy kis géphez talán jó...

may47wb

Hogy működik ez a vezérlő? Menet közbe vált lépés módot? Ha én mondjuk átdugom a jampert PL: 1/16-rol, 1/4-re akkor a machbe át kell írnom a lépés/fordulatot. Te ezt hogy oldottad meg?

jv7pu3a5p

A MACH3 nem is tud róla hogy a vezérlő egész lépésben megy tovább. Ö továbbra is 266.6 impulzust generál 1mm-hez. A vezérlő szoftverét úgy írtam meg, hogy méri a jelek periódusidejét és ha egy bizonyos érték alá csökken jelen esetemben 276uS, akkor átvált egész lépésre, de csak a vezérlés, a jelek továbbr ais érkeznek de csak azt veszem figyelembe amelyik az egészlépés pozíciója. Nem tudom elég érthetően fogalmaztam-e?

may47wb

Ez teljesen egyedi dolog, vagy létezik ilyen vezérlő a piacon?