Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

Szalai György

„Ezek szerint a 6V-os motor nagyobb fordulatot képes elérni,
- Tehát ha nincs száz volt körüli ellátásra képes vezérlő, akkor a 24V-os motor lemarad.”

„viszont a 24V-os motor tartónyomatéka nagyobb lesz?
- tartóerő szempontjából, szerintem nincs köztük jelentős különbség.”

me3ua0a6

Köszönöm szépen!

s7manbs8

Ha azt nézzük, hogy a tekercselés szigetelőrétege azonos vastagságú, akkor a vastagabb, kevesebb menetszámú tekercsből több befér azonos térfogatba, így az lesz a jobb ilyen szempontból is, régebben lehet a nem elégséges PWM frekvencia illetve veszteségű FET-ek megjelenése előtt csináltak inkább több menetszámú, de nagyobb induktivitású motorokat ... ?

Szalai György

Ha meg azt nézzük, hogy vastagabb, kör keresztmetszetű vezeték menetei között több a kihasználatlan hely, akkor nem tudom.
Ehhez már kéne egy homo matematikusz.

4thss2k2c

Köszönöm a választ

4thss2k2c

Köszönöm neked is az infot

s7manbs8

Ha a vezeték azonos keresztmetszetű és profilú (kör pl.), akkor nincs több hely, arányában, pont ezért írtam. De ha teszünk a helyek közé kisebb keresztmetszetűt, akkor akkor jobban ki lehetne hasaználni, vagy pl. négyzetes profilú vezetékkel.

000000000

Szép napot mindenkinek! Sehol nem találok léptetőmotor árakat, amiket itt tudnék megrendelni! /lehet, hogy vak vagyok!/ A H2 Compactot szeretném majd megrendelni, és ahhoz a
23SM100-030-8W-XX-2.0 motorokat! /3db/ Ha jól böngésztem az oldalt, akkor ezek megfelelőek lennének a vezérlőhöz. Az árlistán sem találtam léptecs motor árakat. A válaszokat előre is köszönöm! További szép napot mondenkinek!

000000000

Kis türelmet! Hamarosan lesz minden!

000000000

Köszönöm a gyors választ!

ukcge40u

Mégiscsak a sajátomba írtam, amit ide akartam...

besirkyjh

Legyen ez a léptetömotorosok leirásának a hellye .
Kezdem én .

Azért használok léptetömotort mert ezzel találkoztam az elsö CNC fotokon ( nekem olyan 2005 körül ) .
Erröl szereztem be az infokat és nem volt más hajtásrol összehasonlitási lehetöségem .
Amiért szeretem .

Kisfordulaton is van nyomatéka .
Egyszerü elektronikát csinálni vagy szerezni hozzá .
Olcsobb ( bontásbol föleg ) .
Könnyebben kézben tarthatoak a paraméterezések .

Amiért váltani kellene .

A max sebesség a szervoknál sokkal jobb és még mindig van nyomatékuk .Ezért lehetne még jobb áttételt használni ami tovább növeli a gép pontosságat stb .

Kb ennyi egyenlöre .

ukcge40u

Legyen.
Éz azért FOGOK léptecset használni, mert a nyomatékra van szükségem, egyszerűbben, olcsóbban összekalapálom, mint a szervót, és még az ilyen csekélyértelmű medvebocsok is, mint én, tudják használni.
Nem beszélve arról, hogy léptecshez szereztem be mindent az elmúlt 1 évben, tehát léptecs lesz.  

Ha majd egyszer váltok...az nagyon sokba lesz nekem, tekintve az igényeimet. Ha már lúd, legyen zsíros, és kövér..., ha lépek, akkor nagyot fogok...

KoLa

Én is így gondolkozom , már most nem tudok irányt váltani szervó felé mert, túl sok pézt fektettem bele ahhoz hogy félretegyem és vegyek egy másikat amihez még annyira sem értek mint a léptetős rendszerekhez.
Kihozom ebből amit tudok hiszen sok példa van előttem a neten [#smile]

iezx50gsm

Nekem egy 230*200*150 mm es Hobby gépem van 1.7 Nm-es léptető motorokkal H1-es vezérlővel szerelve.Talán még a Mach3-on sem állítottam lépésvesztést nem tapasztaltam, habár tegye az igényeimet ígyis kielégíti.Szerintem nagyrészt mindenki léptetővel kezdi ,azonban kacsingat a szervó felé... A következő gépem 1000*1000*250 es lesz valószínűleg maradok a léptetőmotorok mellett melyek 6*6*4 Nm-esek lesznek szerintem a 25 mm-átmérőjű 5 mm menetemelkedésű orsóimhoz elegek lesznek