Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Az ellenállás az egyik fázis közös pontja és egyik végpontja közti ellenállás szerintem. Unipoláris meghajtásnál legalábbis, mivel ez unipoláris motor, tehát a középkivezetése és egyik vége közé kapja mindig az áramot, egy fázisnak csak az egyik része. egy időben.
Egyébként néha egy skicc, mikor kérdezel bonyolultabb dolgokat nem ártana, a Mach3 témába beírt elképzeléseidről  pl.

s7manbs8

Pont ilyen EM-34-es motorjaim hajtják a még mindig készülő SMD beültető gépemet. Itt a videó róla:
http://cnctar.hobbycnc.hu/elektron/smd_gep_kepek_videok/" TARGET=_fnew>SMD gép képek és videó

s7manbs8

Ez is valami hasonló, azt hiszem EPSON-ból lett kiszedve:

http://cnctar.hobbycnc.hu/elektron/step_motor_datasheets/17PM-H005-P2VA.pdf" TARGET=_fnew>Léptető motor adatai : MINEBEA 17PM-H005-P2V

43pbwjg8s

Köszönöm.
Akkor gyakorlatilag egy fázis egy tekercsének az ellenállásáról van szó.
A skiccel kapcsolatban igazad van. Igyekezni fogok. Tudom, hogy az én észjárásom eléggé más mint sokaknak. Mindig másfelől közelítem meg a dolgokat, így eltart egy ideig mig eljutunk a közös megértett pontra.
Ugyhogy igyekezni fogok.
Az EM-34-el kapcsolatban meg foglak keresni in private.

43pbwjg8s

Gratula a géphez!

bicme92us

Még mindig aktuális:
Ha Valaki tud, (akar) a segítségét kérem.
Infót keresnék a következő motorról:
57SH-52A9R 22.5 ohm 0.9fok/step
9 kivezetéses, 8 különálló tekercs, egyik vég közösítve (bontásból)
Előre is köszönöm.

Devecz Miklós

Több mint valószinű ő a gyártó: http://www.dpmotor.com/" TARGET=_fnew>link

bicme92us

Köszönöm! Sajnos az 57SH-58SH sorozat nincs a katalógusban.

mfrfj8vv3

Sziasztok,

Mit gondoltok, egy 2.5 amperes léptetőmotorhoz megfelel vajon egy pc egér kábele?  
(ilyen van itthon és éppen hat eres, amennyi kell... csak elég vékonykák az erek benne)

ra8nsmk6w

Röviden! Nem. 0.75 javasolnék minimum.

s7manbs8

Próba szencsere...[#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2]

mfrfj8vv3

Köszönöm a válaszokat. Szerencsére inkább nem hagyatkoznék, inkább keresek vmi erősebbet.  
Valami ötlet nem akad esetleg, olyan 6 eres drótra ami megfelel és mondjuk minden sarkon kapható (pl. telefonkábel)?  

s5f8tmfv3

Telefonkábelt, távközlési és számítástechnikai kábeleket szerintem hanyagolhatod, azok jelvezetékek, nem erre valók. Fogadd meg Lovas Gyula tanácsát: minimum 6x0,75 kábel (sajnos ilyen nem kapható minden sarkon). Ha minden kötél szakad akkor 2db védőfölddel ellátott (3x0,75) hálózati kábel, ilyen biztosan van otthon.

s7manbs8

Én hateres riasztókábelt szoktam használni , elég olcsó is, árnyékolt kivitelű. Pár ampert elbír kényelmesen. Métere valami 50 Ft körül van.

000000000

Ennek is az a problémája, hogy a terhelhetősége méjen alatta van a kívánatosnak. A pár amper igencsak sorban áll, hogy átférjen rajta. De jelvezetéknek kiválló.