Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

fs9s63xkf

Bocsi, az kimaradt, hogy "például". Lehet 200-as fordulatról 0 idő alatt megállni is stb... De kétlem, hogy Te ezt nem értetted meg elsőre !?

3k74cecek

Én ugyan nem a te stílusodban írtam az előbb, de látom, hogy te képtelen vagy a fellengzős nagyképű stílusodtól megválni.
Így ne is fáraszd magad avval, hogy válaszolsz nekem. Inkább menj és merülj el az integrál képleteidben.
Hátha sikerül előbb-utóbb megtanulnod.

3k74cecek

[#nevetes1][#nevetes2][#nevetes1][#nevetes2][#nevetes1][#nevetes2] Bagoly mondja verébnek ...[#wow1]

000000000

Ok, ezen tényleg nem érdemes vitázni.  
Sajnos ez egy nagyon sok változós teszt,
és a digaramba hiába van ott az idő skála,
ha még másik 10 fő adat is hozzátartozik.
Ezért írtam "lábjegyzetet" hozzá.
De azért felhívnám a figyelmedet arra, hogy
jellegében mindig ilyesmi görbét kapunk,
legfeljebb egy Portescap Disk step motornál
10-szer szebbek az adatok.

3k74cecek

"Lehet 200-as fordulatról 0 idő alatt megállni is"
Ilyet nehogy mondjál a vizsgán, mert páros lábbal rúgnak majd ki.

000000000

""1."Pl. látható az osztásokból az is, hogy 5 ms körüli időállandóval.. "  
Ez nem látható, ezt te mondod. Ugyanis nincs léptékezve az idő tengely.  
Ha annyit elárulnál, hogy a képen látható időtengely milyen hosszú idő, az sokat segítene.""

Mivel továbbra is nagy a szád, értetlen vagy,
azért menjünk sorba, a fentiekre tehát
már válaszoltam, tehát ezzel 4:0.:)

s7manbs8

Lehetne küldeni neki egy olyan G kód file-t is, ami pl. 1.1-es szorzóval növelné a léptetési frekit, és pl. 1s-ig tartaná egy adott frekin, közben fogná a motort, és felírná hanyadik sornál tart mikor rezonancia van. Utánna nézhetné azokon a frekiken, amit felírt. Nem tudom hogyan számoltad ki, hogy nála mennyi lesz a rezonancia frekvencia, mintha úgy emlékeznék, hogy neki nem a gyári ajánlott motorjai vannak.

000000000

"2....A túllendülés szerintem sosem lesz nagyobb, mert te terheletlen motort mértél. A terhelt motor  
ennél mindíg (kivéve esetleg a tényleges rezonancia állapotát) klisebb mértékben fog túllenűlni, és hamarabb lecseng. "

Nocsak, nocsak.... És mi a helyzet a terhelés
redukált J-jével, mint plusz és jelentős
mértékű energiatároló renszerrel a motor
forgórészéhez képest, ami visszahat?

"3.  
Te 3.6 fokos lépést így 8 léptető impulzussal tudsz elérni. Akkor most mi az egységugrás ?  
A képeden (második jelként) hol lennének a léptető impulzusok?  
Az sem egyértelmű, hogy ez a kép a 3.6 fokos elfordulás lefolyását mutatja vagy csak egy mikrolépését.  
Ez a homály eloszlana ha a képen ott lenne a léptető impulzus is"

A homály a te agyadban van, ugyanis ezt is világosan leírtam, 3.6 fokos egységugrás parancsot kap a vezérlő a mérés kezdetén.
És ez ha negyedlépésbem vagyunk akkor ez  
3.6/1.8*4=8 darab step jel átsöprését jelenti
minden földi halandó számára a vezérlőbe 2
mikrosec. alatt a jelen esetben.

000000000

Az integrál képleteket hagyjad békén, ha
fel sem fogod a tartalmukat.
Pont ezért írkálsz egetverő sületlenségeket,
és kötözködsz velem is, csak tudnám, milyen
alapon, amikor idáig még mindenben tévedtél,
amit kritizáltál ezekben a témákban.:)
De ma megint kaptál 3 gólt, lassan haladunk a
10 felé.:)

s7manbs8

Az S-görbe profilú mozgatás jót tesz ezeknek a léptetőmotoroknak is, ha úgy vezéreljük azokat nem ? Nem lengedeznek azok akkor olyan sokat. Persze nem árt jó nagy felbontású mikrolépést sem alkalmazni.

Szedlay Pál

Köszönöm segítségedet.

Szedlay Pál

Nekem gyári motorjaim vannak

000000000

Biztosan jótékony hatású.
De a tárolt villamos és mechanikai energiákkal
valamit kezdeni kell.
És sajnos és ha kevés az idő felgyorsulni, vagy
lelassulni, akkor van baj.:)

s7manbs8

Akkor már be is állítottad, az a lényeg.

s7manbs8

Létezik olyan mágnes ami a vasat nem vonzza, hanem taszítja ?
Jó is lenne, ha fénysebességre tudna gyorsulni egy motor forgórésze, mint egy elektron, a másodperc icipici töredéke alatt.