Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Léptetőmotor

Indította gaben, 2025 február 03, 18:30

Előző téma - Következő téma

juh0557j0

Akkor az én esetem ezt cáfolja.
Még jó, hogy előtte nem szólt senki, mert akkor nem mertem volna szétszedni.  
Neked mennyi ideig volt szétszedve?

Szalai György

"beraktam az impulzusmagnesezobe"

Hoppá, eddig erről még nem esett szó!
Pedig, nagyon része lehetne a Hobbyzásnak.
Hát mi is ez? Hogy is működik? Mik a törvényei?
Menyire lesz erős a mágnes?

Persze azzal tisztában vagyok, hogy a csavarhúzót hogyan lehet mágnesezni, de az a kiscserkész módszer.

Hogy csinálják a szakemberek?

vthgizrff

Szia Attila!

Van nekem is egy nagyobb léptető motorom ami leégett. Annak a tekercselését elválallnád?

Ha igen keress meg légyszíves: znagy@globonet.hu

6x509vxe

az impulzusmagnesezo nem nagy dolog.kell hozza egy tekercs(nalam 48menet,vastag szogletes rezdrot),amire rasutok egy nagy tirisztoron keresztul egyeniranyitott 310v-ra feltoltott sokezer mikros kondikat.a magnesezes sikere persze fugg a kondik erteketol.a 220mm-es magneseket telitesig tolti

crgs7u9wg

"sokezer mikros" feltetelezem elkokrol van szo, a lenyeg az, hogy impulzus uzemre ezek nem nagyon alkalmasak, egyreszt hamar tonkremennek, masreszrol nem adnak le eleg nagy aramot, ha mar nincs rendes, erre a celra keszitett impulzus-kondi, akkor lehet hasznalni ilyen motorindito/fazisjavito kondikat, a 220v es a tirisztor stimmel, mondjuk azt meg erdemes hozzatenni, hogy erdemes egy izzon keresztul tolteni oket es akkor nem kell minden suteskor a biztositekhoz rohangalni :)

000000000

Sziasztok! Slo-syn M062-LE09 8 kivezetéses léptetőmotorjaimhoz sajnos sehol nem találok a infót a kivezetéseiről, nem tudom melyik vezeték melyik.
http://www.g2plane.com/stepm.jpg
Tudnátok segíteni nekem ez ügyben?
Köszi

000000000

Hello! Egy 20mm/ford menetemelkedésű golyósorsóhoz ?Nm nyomatékú léptetőmotort javasolnátok? Az X és Z irány mozgatására használnám ezeket az orsókat.

juh0557j0

Az összetartozó végeket megkeresed műszerrel, a többit pedig próbálgatással.

Szedlay Pál

kell hozzá egy ceruzaelem.
A tekercsek végeit kell nyomkodni a ceruzaelemhez és vizsgálni, hogy megmozdul-e.
Ezzel tudom nem segítettem, mert én sem tudom pontosan,mikor mit hová, mindig telefonon irányít egy elektromérnök haverom mit hová nyomjak, de egy  
hozzáértő könnyen tudna neked segíteni.

Szalai György

Szedlay Pál

Köszönjük T.Robert nevében is.

000000000

Köszönöm a segítségeket! Miután méricskéltem, és próbáltam meghatározni a kivezetéseket, mégegyszer nekifutottam az interneten hátha találok valamit, és hál' istennek találtam egy vezérlőt aminek az adatlapján megvolt ennek a motornak a bekötése is.

rbbhbyvfs

Mi a véleményetek ezekről a motorokról:
http://www.madmac.hu/Laserjet.pdf" TARGET=_fnew>Adatlap
Mennyire problémás a tengelyen a fogazás, gondolok itt arra, hogy hogyan lehet rá biztonságosan rögzíteni valamit....
Köszi

e7c897sd8

Szia Zoli!
Üdv a fórumon! Remélem a H.elekronikás dolgok megoldódtak!

A rögzítés szerintem nem gond. A teng, kapcsolók szorítással is dolgozhatnak. A tengelyre passzentosan hozzámunkálod a kuplungot és kész!

dg8n4i8x

Szia!

Ez igen jó kis motor! Nekem ilyen viszi az Y és a Z tengelyt, a Z-n kb 6kg van 3mm emelkedésű 8-as kétbekezdésű orsóval (ez már nem önzáró!) simán bírja a 2000mm/perces sebességet!